Helemaal gratis programma's

Overzicht van gratis programma's in de categorie multimedia & film

Picasa2
Picasa2 is een programmas waarmee je al je foto's op je pc kunt importeren en naar je eigen zin kunt bewerken, met het enorme scala aan effecten. Tevens is er de mogelijkheid om je foto's op een cd-rom te branden (zonder moeilijke brandprogramma's). Dit programma is overigens van Google!
Transponderlist Generator
Regelmatig wijzigt Ziggo de frequenties van de transport streams van de digitale televisie. Dat is erg lastig als je gebruikt maakt van een FireDTV, FloppyDTV of Anysee tuner in je Windows Media Center, omdat de omrekentabellen die door deze tuners gebruikt worden niet automatisch aangepast worden.
 
Deze on-line tool zorgt ervoor dat de .TPL (Anysee) of .reg (FireDTV/FloppyDTV) bestanden voor deze tuners automatisch aangemaakt worden. Gewoon even je Ziggo netwerknummer invoeren en het bestand wordt helemaal gratis voor je gegenereerd.
MPEG Streamclip
Voor Windows en Mac! Afspelen, converteren, (de)muxen, splitsen en samenvoegen van vele video-formaten: MPEG, VOB, PS, M2P, MOD, VRO, DAT, MOV, DV, AVI, MP4, TS, M2T, MMV, REC, VID, AVR, M2V, M1V, MPV, AIFF, M1A, MP2, MPA, AC3, ... Ook ondersteuning voor YouTube en Google! En als klap op de vuurpijl: gratis converteren naar iPod!
DScaler
Maak nu optimaal gebruik van de TV tuner (capture card) in uw PC. Met DScaler kunt u opnemen, filteren (bewerken), signaal verbeteren en uw video in allerlei verschillende groottes en verhoudingen (aspect ratio) bekijken. Een gratis aanrader!
Xstream Radio
Internetradio die een keuze biedt uit ruim 1000 populaire radiostations in binnen en buitenland bevat een mp3 recorder waarmee u uw favoriete muziek en of radioprogramma's kunt opnemen.
ClipInc.
Vanaf nu mis je je favoriete nummers niet meer. ClipInc. doet het echt allemaal automatisch voor je! ClipInc. stemt af op je favoriete zender en ClipInc. neemt alle nummers individueel op. Ze worden zelfs al voor je "getagged". Alles wat je nodig hebt is een pc met Windows XP of Windows 2000, internet verbinding en natuurlijk ClipInc.! Meer dan 100 titels per dag direct op je pc. Geniaal en legaal en helemaal gratis.
Screamer Radio
Screamer radio is een radio speler/opnemer. Met deze gratis software kun je per land of genre radiozenders kiezen, en als je een leuk nummer tegen komt, klik je op rec en wordt het geluid vanaf dat moment opgenomen. Natuurlijk kan je het ook gewoon, alleen als radio-speler gebruiken.
KeepVid
Met KeepVid kun je Films (of FILMpjes) van o.a. video.google.nl en van YouTube downloaden. Je kunt kiezen:
 • je download je filmpje in flv. (flash video)
 • of je download hem in avi. (gewoon normaal)
Icoontjes voor Windows, Apple en Linux
Dit is een website met duizenden gratis icoontjes voor Windows, Linux en Apple.
 
Het is altijd leuk om je pc te tweaken door middel van allerlei icoontjes.
PSP Video 9
PSP Video 9 is een gratis PSP video conversie en beheer applicatie. Je kunt vrijwel alle formaten video bestanden (.avi, .mpeg, etc) converteren naar PSP (PlayStation Portable) video formaat en versturen naar je PSP.
MediaCoder
MediaCoder is een converter.
Je kunt de volgende bestanden:
MP3, Ogg Vorbis, AAC, AAC+/Parametric Stereo, AMR NB/WB, MusePack, WMA, RealAudio
FLAC, WavPack, Monkey's Audio (APE, APL), OptimFrog, WMA Lossless, WAV
H.264, Xvid, DivX 4/5, MPEG 1/2/4, H.263, 3ivx, RealVideo, Windows Media Video 7/8/9, DV
AVI, MPEG/VOB, Matroska, MP4, RealMedia, ASF/WMV, Quicktime MOV, OGM
CD, VCD, DVD
en CUE Sheets
Omzetten met MediaCoder naar de volgende bestanden:
MP3, Ogg Vorbis, AAC, AAC+/Parametric Stereo, AMR NB/WB, MusePack, WMA
FLAC, WavPack, Monkey's Audio (APE, APL), OptimFrog, WMA Lossless, WAV
H.264, Xvid, DivX 4/5, MPEG 1/2/4, H.263, Flash Video, etc.
AVI, MPEG/VOB, Matroska, MP4
en PMP.
Kijk gratis TVGratis TV kijken, online radio luisteren, muziekclips bekijken  en films kijken zonder dat een programma gedownload moet worden...
Web Album Generator
Nog nooit was het zo eenvoudig (en gratis) om een foto album op het internet te publiseren! Gewoon de foto's toevoegen, aangeven in wat voor stijl het album aangemaakt moet worden en klaar is Klara! Even uploaden naar de homepage en iedereen kan meegenieten van uw kiekjes...
CamStudio
Met dit gratis programma kunt u opnames maken van wat er allemaal op uw beeldscherm gebeurt. Zo kunt u dus anderen laten zien wat u doet! Help een verre vriend met het instellen van zijn schermbeveiliging of leg uw gebruikers uit wat ze moeten doen. (en hoe). Een filmpje zegt meestal meer dan 1000 woorden... Met of zonder geluid, als AVI of SWF en u kunt zelfs zelf meespelen, door de webcam PIP (Picture In Picture) mee te laten lopen!
PCzapper
Met PCzapper krijg je gratis internet TV op je PC! Je kunt de uitzendingen in je browser bekijken, of het programma downloaden en allerlei binnenlandse en buitenlandse radio en TV zenders gratis bekijken.
Jaap PlaisierVoor de componisten en/of docenten... Van Musescore is wederom een nieuwe versie (9.5) uitgebracht met heel veel verbeteringen. Het programma is inmiddels flink uitgebreid en heeft een Nederlandse interface + gebruiksaanwijzing. Daarnaast zijn nog 17 andere talen beschikbaar Er zijn ook hele mooie soundfonts te downloaden waarmee u uw eigen geschreven muziek kunt beluisteren of opslaan als .wav bestand. Importeren van Capella bestanden is nu ook mogelijk. Gewoon installeren en proberen en voor de prijs hoef je het niet te laten want het valt onder open source en is daarom gratis! Programma is zeer aanbevelenswaardig. Adres: www.musescore.org/nl Succes! Jaap Plaisier
WinX Video Converter
WinX van digiarty is een video-converter. Uitermate geschikt voor mensen die geen verstand (willen) hebben van instellingen om video om te zetten naar een ander formaat. Tevens is de applicatie razendsnel en betrouwbaar.

Omzetten van DivX, MPG, WMV, MP4, AVI, FLV en MOV naar dito formaten. Ook naar PSP en IPOD. Ook is het met dit programma mogelijk om muziek uit een film te rippen.
 
in drie simpele drukken op de knop worden videofiles omgezet. Ook als batchproces.
 
Video DVD Maker FREE
Dit is echt wat voor de professionele amateur die zelf CD's en DVD's wil maken van zijn eigen home video's. Gewoon opnemen van televisie, video of video camera (of de film van je digitale camera rechtstreeks importeren) en branden op CD of DVD. Zo blijft de kwaliteit (hopenlijk) langer goed... Helemaal gratis!
FLV Player
Speel eenvoudig en gratis alle filmpjes die van YouTube en andere video websites zijn gedownload.
GIMP
GIMP is een vervangend programma voor Adobe Photoshop. GIMP staat voor: GNU Image Manipulation Program
SUPER Simplified Universal Player Encoder Renderer
Dit programma is een grafische interface voor: ffmpeg, MEncoder, mplayer, x264, mppenc,
ffmpeg2theora & de theora/vorbis RealProducer plugIn. Zeer eenvoudig converteren en encoderen van vrijwel alle formaten, dus ook mp4!
FreeRIP
In een handomdraai zet u uw gehele CD collectie om in Wav, MP3, WMA, Ogg Vorbis of FLAC audio bestanden. Daarna beluisterd u uw muziek dus gewoon op uw PC of MP3 speler, zoals Apple iPod™ of Creative Zen Player. Titles van de nummers worden op internet opgezocht, dus u hoeft niet het hele hoesje over te nemen! Ook zit er een zoekoptie in, om songteksten en hoesjes op te zoeken...
SnIco Edit
Met dit gratis programma maakt u in een handomdraai uw eigen iconen!
Mufin MusicFinder
Met Mufin MusicFinder importeert u uw MP3's en vindt u met een druk op de knop muziek overeenkomstig met uw stemming. Selecteert u een nummer en vindt u op basis van muziekherkenning gelijksoortige muziek. Deze playlist kunt u op uw PC afluisteren of exporteren naar mobiele apparaten als telefoon, Ipod etc.
RoyalPlayer
Met dit gratis programma zijn zenders van over de hele wereld te beluisteren. Muziek, nieuws, achtergronden, lifestyle? Met RoyalPlayer is het allemaal eenvoudig en vanuit één enkel programma toegankelijk. Want alle zenders zijn overzichtelijk per land gerangschikt.
VideoLAN - VLC media player
Dit is de ultime gratis video speler! Ondersteuning voor vrijwel alle formaten (zonder aanvullende CODEC's, ook HD) en de mogelijkheid om eenvoudig een .srt ondertitel-bestand toe te voegen. Zo kunt u gewoon een film downloaden, de ondertitel er bij zoeken (bijvoorbeeld op nlondertitels.com of ondertitel.com) en de popcorn erbij pakken...
Audio Sliders
Dit is een vervangend programma voor het geluidsprogramma van Windows (standaard programma), maar deze is kleiner en heeft véél meer mogelijkheden.
LimeWire
Gratis peer-to-peer downloader.
MediaMonkey
Media Monkey is de ideale alles-in-een muziekbeheerder en audiospeler.
U kunt uw muziek er gratis mee:
 • converteren
 • rippen
 • branden
 • ordenen
 • en.. afspelen
DIKO
Da's pas handig! Alle stappen die benodigd zijn om een film op (V)CD of DVD te zetten in één gratis programma bij elkaar gebracht! Ondersteuning van de K-formaten (KSVCD en KDVD), zodat er nog meer films op uw media passen! Plakt automatisch verschillende delen van de film aan elkaar en zet er ook de ondertitels in!
Macromedia Shockwave Player
Tegenwoordig gebruiken veel websites een intro die deze player (speler) nodig heeft. Snel downloaden dus, hij is gratis...
Sound Club
In dit gratis programma zijn bijna alle instrumenten in verwerkt! Zo kan je gemakkelijk allerlei muziekjes maken door een paar klikken uit te voeren.
Magix Music Manager

MAGIX Music Manager 2007 is de optimale totaaloplossing voor alles rond digitale muziek: eenvoudig alles opnemen, importeren, optimaliseren, converteren, beheren, bewaren & branden. De eenvoudige bediening, de unieke functieomvang en de exclusieve MAGIX ProAudio-technologie maken van uw PC de perfecte stereo-installatie.

GraphEdit
Vraagt u zich ook wel eens af waarom een film- of audio-bestand niet afgespeeld kan worden? Met dit gratis programma krijgt u een inzicht in welke filters er allemaal gebruikt worden om een bestand af te spelen. Hier kunt u dus zien waar de kink in de kabel zit. Het vergt dan nog wel wat kennis om het probleem op te lossen...
HJ-Split
Héle grote bestanden kunnen nu opgespits worden in kleinere, zodat ze op CD gezet kunnen worden of via e-mail verstruurd. Aan de andere kan kunnen ze met ditzelfde gratis programma weer aan elkaar geplakt worden... Géén installatie, zo opstarten en gbruiken!
ITunes
Ook al heb je geen ipod, dat wil nog niet zeggen dat je geen gratis ITunes kunt gebruiken. ITunes is gewoon handig om je muziek, films en afbeeldingen te rangschikken en te bekijken/luisteren. Ook is er uitgebreide ondersteuning voor Padcasts!
endorphin Learning Edition
Dit is een gratis programma waarmee je heel realistisch mensen kunt laten bewegen (animeren). Dit is een LEER-versie! Als je deze wilt gebruiken, geef je je e-mail op voor een GRATIS registratie-code.
oRipa Screen Recorder
Met oRipa Screen Recorder kunt u "uw scherm opnemen". Zo kunt u een tutorial maken voor een programma of een stuk van een spel opnemen!
Juice (podcast receiver)
Vind je een podcast leuk, maar je kan hem nergens vinden? Dat probleem is nu opgelost met de gratis Juice Podcast Receiver. Zoeken naar podcasts en meteen downloaden.
Mobile Media Center (MMC)
Mobile Media Center is de nieuwe coole manier om via je mobiele telefoon te genieten van foto's, muziek en video's op je eigen PC. Luister naar je favoriete nummers waar je ook bent. Of wissel foto's en video's uit met je vrienden.

Het is gemakkelijk. Het is fun. En het is nog gratis ook!
Yougle Vista
Bekijk vanuit Windows Vista Media Center Edition video's op YouTube, helemaal gratis! Om het gratis programma te kunnen downloaden moet er wel even geregistreerd worden...
MediaPortal
Dit is hét gratis alternatief voor Windows MCE (Media Center Edition). Radio, TV, video en CD/DVD. Opnemen, afspelen, alles kan. Nu met een installatie programma (MediaPortal Installer, MPI) dat zo eenvoudig is, dat iedereen deze bijzonder mooie software in een wip aan de praat heeft!
All 2 mp3 Recorder
Met deze software kun je alle soorten audio in mp3 formaat converteren. Ook kan er van een radiozender audio opgenomen worden, zodat het later opnieuw geluisterd kan worden.
TPlayer
TPlayer is een gratis muziek speler voor mp3, wma, ogg, and wav audio bestanden.
Winamp Media Player
Winamp is een gratis programma waarmee je al je muziek kan afspelen. Ook kun je verschillende skins op je spelen loslaten, een hele bibliotheek aanmaken met al je muziek, een playlist maken voor als je de dj uit wilt hangen en je kunt ook nog eens films kijken met Winamp!
Mixxx
Of je nou een amateur of een professionele DJ bent, iedereen kan met dit programma geluiden en muziek mixen en maken.
AVI Trimmer 1.6
Met dit programma is het wel héél eenvoudig om (ongewenste) delen uit uw .AVI film te verwijderen. Belangrijkste toepassingen is natuurlijk het helemaal gratis verwijderen van de reclameblokken uit uw favoriete film...
Avidemux
Dit is een simpel programma voor al het standaard film-bewerken.
 • knippen
 • plakken
 • filteren
en opslaan als verschillende types:
 • AVI,
 • DVD
 • compatible MPEG files,
 • MP4
 • en ASF
UltraGet
Nu kun je alle filmpjes op YouTube downloaden naar je eigen computer. Het formaat van die filmpjes is FLV (Flash for Video) en met de ingebouwde speler kun je ze meteen (vloeiend, zelfs als je niet online bent) kijken!
Audacity Portable
Audacity is een programma waarmee je muziek kunt bewerken. Ook is het enorm handig dat deze software portable is, hij kan dus altijd mee...
ShareazaPeer-to-peer downloader
Audioblast
Audioblast is een programma om geluiden (WAV of MP3) te bewerken. Naast de standaard bewerkfuncties heeft het programma enkele speciale functies die u niet aantreft in andere geluidsbewerkers:
 • Neem zelf een geluid op en laat het gelijk mixen met het geopende geluid!
 • U kunt de snelheid 'veranderend' maken. Het geluid wordt dan steeds sneller of langzamer afgespeeld
 • Leuke effecten: verzachten, buitenaards, satelliet, krakerig en krimpen.
 • De grafiek kan op verschillende manier weergegeven worden.
 • De twee kanalen van stereo geluiden worden apart weergegeven en kunnen apart worden bewerkt.
Magix Mobile Music Player
Het ideale zenuwcentrum voor uw mobiele muziekarchief. Beheer eenvoudig uw lievelingsmuziek op uw mobieltje. Afspeellijsten samenstellen, songs toevoegen en naar uw wens afspelen. De veelvuldige weergavemogelijkheden laten niets te wensen over. Mobiel luistergenot - waar en wanneer u maar wilt.
Audio grabber
Audio grabber is eigenlijk gewoon een cd-ripper. Met deze software kan je zo met een paar klikken alle nummers van een cd op je harde schijf zetten.
XMPlay
XMPlay is een kleine tool met heel veel mogelijkheden. De software ondersteunt:
 • mp1,
 • mp2,
 • mp3,
 • ogg,
 • wma,
 • wav,
 • m03,
 • it,
 • xm,
 • s3m,
 • mtm,
 • mod
 • en umx.
Ook playlists worden ondersteund (m3u, pls en asx). Verdere nog enkele leuke mogelijkheden zoals het streamen via
 • ftp,
 • http,
 • Shoutcast
 • en Icecast.
TagScanner
Als je veel mp3 bestanden hebt ken je het probleem vast wel. Veel bestanden hebben geen goede naam (heten dan bijvoorbeeld Track 1), een foute naam, of een lange naam met veel onnodige informatie. TagScanner is een gratis hernoem-programma waarmee je een hele verzameling mp3'tjes en andere muziekbestanden kunt beheren.
K-Lite Mega Codec Pack
Vrijwel alle codec's die u ooit nodig heeft allemaal bij elkaar, helemaal gratis! Ook ondersteuning voor Matroska (mkv) en HD!
Miro
Maak nu eenvoudig en gratis een internet TV van uw PC. Ook kunnen ToyTube filmpjes eenvoudig gedownload worden en is er uitgebreide ondersteuning voor BitTorrent.
CDex
Hiermee wordt het wel heel eenvoudig om een CD te rippen. Ondersteuning van diverse encoders, dus jouw favorite zit daar ongetwijfeld tussen!
Saurusmail music player
Een gratis muziek player, niet al te moeilijk voor beginners. Muziek kun je kiezen en wordt automatisch opgeslagen in een playlist. Da's pas handig...
Ondertitels
Alweer een film zonder ondertitels gedownload? Geen nood, ook daar is alweer een gratis oplossing! Kijk op www.nlondertitels.com of www.ondertitel.com en binnen afzienbare tijd kunt u uw favoriete film met Nederlandse ondertitels bekijken
Limewire PlusLimewire Plus is een op de software van Limewire doorontwikkelde versie. Met de vernieuwde Limewire Plus versie deel je eenvoudig je bestanden, zonder spyware en cracks. Bovendien is Limewire Plus helemaal gratis!
4K Video Downloader4K Video Downloader maakt het mogelijk om video en ondertitels van YouTube te downloaden in de hoge kwaliteit zo snel mogelijk op uw computer. Als u wilt video te krijgen op iPad, iPhone en andere apparaten, dat is uw keuze ook. Downloaden is eenvoudig en aangenaam, kopieert u de video link van browser en klik op 'Plakken Url'.
Frostwire DownloadenFrostwire is gebaseerd op het Gnutella netwerk en maakt het mogelijk om bestanden eenvoudig met andere gebruikers te delen. Frostwire is vrijwel identiek aan Limewire, met als voordeel dat het platformonafhankelijk is.
Vlc Player PlusVlc player is een veelzijdige media speler, die te gebruiken is voor zowel Windows als Mac/OS X. Het speelt vrijwel alle bestandsformaten af, ondersteunt al je video, audio en andere multi media bestanden, fysieke dvd’s, cd’s en nog veel meer!
4K Video Downloader voor Mac4K Video Downloader maakt het mogelijk om video en ondertitels van YouTube te downloaden in de hoge kwaliteit zo snel mogelijk op uw computer. Als u wilt video te krijgen op iPad, iPhone en andere apparaten, dat is uw keuze ook. Downloaden is eenvoudig en aangenaam, kopieert u de video link van browser en klik op 'Plakken Url'.
NLondertitels.orgOpzoek naar een ondertiteling voor je film? Kijk snel op nlondertitels.org en vind hier alle ondertitels die er beschikbaar zijn.
Aimp3Is een free music player die veel bestandssoorten accepteert en afspeelt zoal FLACGratis Software Site.nl


Skip Navigation Links
Home
Gratis programma toevoegen
Contact


Disclaimer

De inhoud van de website gratisprogrammas.nl wordt met de grootste zorg samengesteld. Gebruik van de gegevens op deze website gebeurt uitdrukkelijk voor eigen risico van de bezoeker en de webmaster van gratisprogrammas.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van de informatie die op deze website gegeven wordt.