Helemaal gratis programma's

Overzicht van gratis programma's in de categorie grafisch & fotobewerking

Photo Story 3 voor Windows
Verlevendig uw digitale foto's met Microsoft Photo Story 3 voor Windows. Download Photo Story 3 gratis en beleef uw foto's op verrassende nieuwe manieren.
Picasa2
Picasa2 is een programmas waarmee je al je foto's op je pc kunt importeren en naar je eigen zin kunt bewerken, met het enorme scala aan effecten. Tevens is er de mogelijkheid om je foto's op een cd-rom te branden (zonder moeilijke brandprogramma's). Dit programma is overigens van Google!
VSO Image Resizer
Dit is de ideale tool om digitale foto's te vergroten, verkleinen, comprimeren, converteren, kopieën te maken, thumbnails te creëren enz. enz. enz.
Posteriza
Het is nu mogelijk om posters met uw eigen printer te maken. Bij deze software:
 • is er geen installatie nodig
 • kan elke printer worden gebruikt
 • kan elk soort papier worden gebruikt (A4, A3, folio, Letter, etc.)
 • poster kunnen elk soort formaat hebben, bij wijze van spreken kun je de hele muur van je woonkamer vullen met één poster
 • kun je elk lettertypen gebruiken dat er op je pc is geinstaleerd
 • worden de formaten: Bmp, Jpeg, Png, Emf en Gif ondersteund
 • kun je je eigen rand maken en om de poster heel leggen
Cool Text Generator
Met deze site kan je allerlei logo's maken voor je eigen website. Je kunt van alles aangeven:
 • grote
 • lengte
 • stijl
Icoontjes voor Windows, Apple en Linux
Dit is een website met duizenden gratis icoontjes voor Windows, Linux en Apple.
 
Het is altijd leuk om je pc te tweaken door middel van allerlei icoontjes.
2 Pic
2 Pic is een grafisch programma dat u kunt gebruiken om afbeeldingen (bijvoorbeeld foto's of tekeningen) te bewerken. Er zijn al heel bekende programma's die u hiervoor ook kunt gebruiken, zoals PaintShop Pro, PhotoShop en Picture Publisher. 2 Pic is echter veel makkelijker is in het gebruik. 2 Pic is heel erg gericht op gebruikersgemak en het heeft een heel eigen beeldindeling met de functies overzichtelijk geplaatst op tabbladen. Dat is het grote voordeel van 2 Pic: met weinig tijd en weinig ervaring kunt u toch heel leuke dingen doen.
ZS4 Video Editor
Zwei-Stein Video Editor is een videobewerkingsprogramma met zo'n beetje alle standaard functies.
MediaCoder
MediaCoder is een converter.
Je kunt de volgende bestanden:
MP3, Ogg Vorbis, AAC, AAC+/Parametric Stereo, AMR NB/WB, MusePack, WMA, RealAudio
FLAC, WavPack, Monkey's Audio (APE, APL), OptimFrog, WMA Lossless, WAV
H.264, Xvid, DivX 4/5, MPEG 1/2/4, H.263, 3ivx, RealVideo, Windows Media Video 7/8/9, DV
AVI, MPEG/VOB, Matroska, MP4, RealMedia, ASF/WMV, Quicktime MOV, OGM
CD, VCD, DVD
en CUE Sheets
Omzetten met MediaCoder naar de volgende bestanden:
MP3, Ogg Vorbis, AAC, AAC+/Parametric Stereo, AMR NB/WB, MusePack, WMA
FLAC, WavPack, Monkey's Audio (APE, APL), OptimFrog, WMA Lossless, WAV
H.264, Xvid, DivX 4/5, MPEG 1/2/4, H.263, Flash Video, etc.
AVI, MPEG/VOB, Matroska, MP4
en PMP.
Banned Story (MapleSim)
Banned Story is een programmaatje voor de mensen die maplestory spelen, (niet ALLEEN maar voor de spelers, overignens). De functie van het programma is dat je er de characters mee kunt maken en als plaatje opslaan. Erg leuk en helemaal gratis!!!
Paintstar
Dit is een veelzijdig programma om met digitale afbeeldingen (images) te werken. Je kunt met hetzelfde gemak foto's opknappen alsook images totaal veranderen door middel van de ingebouwde filters.
Zie hier een lijstje met de vele mogelijkheden:
- zeer uitgebreide gereedschapset (paintbrush, klonen, enz.)
- gereedschap is individueel ook weer aan te passen
- transformatiegereedschap (draaien, flippen, knippen enz) met anti alias ondersteuning
- image morphing (van image naar image met animated gif output)
- gradiënt opvullen (lineair, radiaal,vierkant, enz)
- uitgebreide selectie gereedschap (rechthoek, eclips, vrije selectie, fuzzy, paden enz.)
- inzoomen 10% - 2000% , eventueel met grid
- ondersteunt meer dan 30 bestandsformaten
- converteren van kleuren, verschillende paletten en dittering methodes
- ondersteunt alfa kanaal transparantie
- histogrammen en EXIF info
- twain ondersteuning
- ondersteuning voor lagen met 26 manieren voor samenvoegen
- meer dan 100 filters/effecten
- ondersteunt meerdere paden (toevoegen, verwijderen, invoegen van punten)
- ongedaan maken (3 tot 99 x instelbaar)
- ingebouwde screencapture
- thumbnail van image in Windows Explorer contextmenu
Web Album Generator
Nog nooit was het zo eenvoudig (en gratis) om een foto album op het internet te publiseren! Gewoon de foto's toevoegen, aangeven in wat voor stijl het album aangemaakt moet worden en klaar is Klara! Even uploaden naar de homepage en iedereen kan meegenieten van uw kiekjes...
CamStudio
Met dit gratis programma kunt u opnames maken van wat er allemaal op uw beeldscherm gebeurt. Zo kunt u dus anderen laten zien wat u doet! Help een verre vriend met het instellen van zijn schermbeveiliging of leg uw gebruikers uit wat ze moeten doen. (en hoe). Een filmpje zegt meestal meer dan 1000 woorden... Met of zonder geluid, als AVI of SWF en u kunt zelfs zelf meespelen, door de webcam PIP (Picture In Picture) mee te laten lopen!
Sweet Home 3D
Een goed programma voor het optekenen van je eigen huis of een (woon)kamer op schaal. Zoals de titel al zegt zie je als je in 2D de muren en artikelen nerzet, alles in een subscherm in 3D verschijnen. Het eindresultaat is verbluffend. Erg eenvoudige leercurve. Het programma is online te benaderen (java) maar je kan het ook downloaden en op de eigen computer installeren.
 
Waar floorplan de betaal variant is en lastig om onder de knie te krijgen, vereenvoudigt Sweet home 3D de klus voor je en weet je in no-time of die mooie kast die je gezien hebt, past in je huiskamer
XnView
Nederlandstalig grafisch windows programma voor foto- en filmbeheer. Ook zeer uitgebreide foto bewerkings mogelijkheden. Tevens geschikt voor batchbewerkingen op foto's. Is ook in staat om via een paar drukken op de knop foto's naar internet pagina's te zetten zodat opname in je eigen website een fluitje van een cent is.
 
XnView is een goed gratis programma om afbeeldingen mee te bekijken, beheren en licht te bewerken. Met name het grote aantal grafische bestandsformaten (meer dan 400!) dat ondersteund wordt is een pluspunt van XnView. Voor de conversie van afbeeldingen is dit gratis programma dan ook zeer aan te raden. 
 
Wings 3D
Wings is een simpel programma voor beginners in het 3D'en.
GIMP
GIMP is een vervangend programma voor Adobe Photoshop. GIMP staat voor: GNU Image Manipulation Program
TKexe Kalender
Met TKexe Kalender maak je een mooie (papieren) kalender van je mooiste digitale foto's. TKexe bevat diverse templates om het gemakkelijk te maken.
Dynamic Drive FavIcon Generator
Op Dynamic Drive kun je een hele mooie FavIcon Generator vinden. Hiermee kun je met een druk op de knop een foto omtoveren tot een favicon. Voeg aan je site onderstaande meta-tag toe en je favicon wordt zichtbaar in alle browsers:
<link href="images/favicon.ico" rel="shortcut icon" type="image/x-icon"/>
LEGO Digital Designer
Bent u het ook zo zat om telkens weer steentjes aan te moeten schaffen om uw lego bouwwerk af te krijgen, nou.... dat hoeft nu niet meer. Nu bouwt u helemaal virtueel (en gratis) de mooiste creaties met de 763 verschillende blokjes die beschikbaar zijn!
Animationworld
Maakt u presentaties en wilt u animaties toevoegen, maar kunt u ze niet vinden.. Ga dan naar deze website voor al uw animaties. Honderden en helemaal gratis!
Internet Video Converter
Internet Video Converter maakt het mogelijk populaire video formaten te converteren. Formaten zoals MPEG, Flash video (FLA en SWF), DV, Quicktime, Windows Media Video, Avi, DivX, Xvid, H264, mobiele telefoons, 3GP, PSP, iPod kun je zo van het internet downloaden en converteren.
SnIco Edit
Met dit gratis programma maakt u in een handomdraai uw eigen iconen!
IrfanView
De allerbeste gratis viewer die er bestaat! Ondersteund alle formaten, conversies, effecten en kan iconen halen uit EXE, DLL en ICL bestanden!
RedDodo
Dit is een site waar je gratis bewegende plaatjes (.gif) kunt maken voor op de achtergrond van je mobiele telefoon. Op deze site kan je een stijl aanklikken, de tekst invoeren, en als je het type van je mobieltje selecteert wordt het formaat van het plaatje automatisch aangepast.
Blender 3D
Blender is een 3D programma dat niet echt voor beginners is.
Het is verstandiger om eerst met een makkelijker programma te beginnen.
PhotoFiltre
Met dit gratis programma krijgt u een compleet scala aan functies om uw foto's op allerlei manieren nog mooier te maken dan ze al zijn, met héél véél leuke effecten en filters!
Inkscape
Inkscape is een tekenprogramma dat te vergelijken is met:
 • Illustrator
 • Freehand
 • CorelDraw
 • Xara X
Maar deze is helemaal gratis.
Magix Mobile Photo Suite
MAGIX Mobile Photo Suite is de krachtige beheer- en bewerkingstool voor uw mobiele foto's. Foto's maken en met effecten verfraaien, beheren in fotoalbums, audiocommentaren aan fotoshows toevoegen, teksten invoegen en formatteren, foto's naar het Internet laden.
Ultimate Paint
Deze versie van Paint is 10 x beter dan de versie die bij Windows geleverd wordt. Ondersteund JPEG, GIF, PNG, BMP, PCX, AVI (alleen bekijken), TGA, WMF/EMF, ICO (alleen bekijken), IFF/LBM en WAP BMP formaten en (Twain) scanners.
PixelToolbox
Maak vele soorten grafische bestanden voor alle Windows versies
3DPlus 2
3D-Plus is een gratis 3D programma, waarmee je met behulp van ontelbare functies je iedere fantasie in 3D kunt maken.
Texture Studio
Maak nu zelf professionele textures voor spelletjes en tiled backgrounds. Zeer eenvoudig te gebruiken en toch helemaal naar eigen wens aan te passen.
Desktop Graffitist
Met dit programma kun je je hele desktop onderkladderen.
endorphin Learning Edition
Dit is een gratis programma waarmee je heel realistisch mensen kunt laten bewegen (animeren). Dit is een LEER-versie! Als je deze wilt gebruiken, geef je je e-mail op voor een GRATIS registratie-code.
Anim8or
Een 3D-programma om zelf 3D-ontwerpen en objecten te maken, en te animeren. Het programma is iets kleiner dan 2mb! Echt iets voor de beginner!
Popartstudio
Met enkele muisklikken maakt u van uw foto een pop art kunstwerk in de beroemde Andy Warhol of Roy Lichtenstein stijl. Het programma is eenvoudig te gebruiken. U kunt elk formaat foto openen, bewerken, printen en opslaan in BMP, JPG, GIF, PNG of TIFF formaat zonder kwaliteitsverlies.
Scribus
Scribus is een gratis DTP (Desktop Publishing) programma dat zich gemakkelijk kan meten aan zijn (dure) concurrenten... Wel eerst even Ghostscript installeren!
PhotoFiltre
Met PhotoFiltre kunt u alles wat er op een foto staat bewerken en veranderen. U kunt de beelden bijvoorbeeld rechtzetten, alles vervormen en ook nog eens in een ander contrast zetten. Het programma is in het Engels, maar hier kunt u de Nederlandse vertaling ophalen (downloaden).
Google SketchUp
Dit is een programma (van Google) waarmee je handig en snel iets in 3d tevoorschijn kunt toveren:
 • Simpel
 • Snel
 • Krachtig
 • Flexibel
 • Leuk
Naderhand kun je je creatie op Google Earth zetten (3D Warehouse).
Gort's Icons
Een enorme verzameling gratis iconen
S.E.P. - Mijn Rolfoto
Dit gratis programma biedt u de gelegenheid om uw foto's op een ongebruikelijke wijze te tonen. U ziet uw foto geplakt op de omtrek van een draaiende of wentelende cirkel-cylinder of op een cylinder met een veelhoek als doorsnede met een foto op ieder vlak. Dit is een OpenGL-toepassing waarvoor u uw foto's eenvoudig kunt prepareren.
Ghostscript
Interpreter voor de PostScript taal en voor PDF.
Mitch

Gratis fotobeheer programma inclusief beeldoptimalisatie en het maken van diashows.

XnView
Meer dan 400 grafische formaten worden door dit programma ondersteund! Bekijken en converteren en dat helemaal gratis! Nu beschikbaar voor de volgende besturingssystemen: Windows, MacOS X, Linux x86, Linux ppc, FreeBSD x86, OpenBSD x86, NetBSD x86, Solaris sparc, Solaris x86, Irix mips, HP-UX en AIX...
Art Of Illusion
Dit is een 3D modeling en render programma en handig in gebruik. Wel moet je een Java Virtual Machine geïnstallerd hebben, omdat het in Java geschreven is. Die kun je hier vinden!
K-3D
K-3D is een editor voor 3D plaatjes.
Foto's verkleinenVia deze website kun je online je foto verkleinen (jpeg, gif, png) en/of roteren en spiegelen.
GimpGimp is een gratis grafisch en foto bewerkings programma dat o.a. gebruik maakt van verschillende "layers" ook wel "lagen" in het Nederlands zoals in Abode Photoshop.Gratis Software Site.nl


Skip Navigation Links
Home
Gratis programma toevoegen
Contact


Disclaimer

De inhoud van de website gratisprogrammas.nl wordt met de grootste zorg samengesteld. Gebruik van de gegevens op deze website gebeurt uitdrukkelijk voor eigen risico van de bezoeker en de webmaster van gratisprogrammas.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van de informatie die op deze website gegeven wordt.