Helemaal gratis programma's

Overzicht van gratis programma's in de categorie internet

NZB bestanden aanmaken
Dit is een overzicht van een aantal populaire websites waar u NZB-bestanden aan kunt maken om gemakkelijk te kunnen downloaden uit de binaire nieuwsgroepen:
Windows Live Messenger Portable
Via internet kun je nu echt overal (waar een computer voorhanden is) met je vrienden chatten...
FTN2DAY
Dit programma is vergelijkbaar met FTD. Het verschil is dat deze web-based is. Dat wil dus zeggen dat je geen programma hoeft te installeren, maar dat je het gewoon via je browser kunt gebruiken! Ja moet wel even registreren!
Mini-Kors - Maak uw eigen website.Met dit gratis programma kunt u eenvoudige websites maken en onderhouden. Het programma werkt met een eenvoudig menu. Via een visuele editor (WYSIWYG = What you see is what you get) kunt u webpagina's maken, zonder kennis van HTML of andere moeilijke programmeertalen. Het plaatsen van de site gaat heel eenvoudig via FTP met één handeling.
ShieldsUP!
Handig als je (de instellingen van) je firewall wil testen. Binnen enkele seconden weet u hoe uw beveiliging erbij staat en of u toch nog wat moet sleutelen . Dat test ShieldsUP! dus helemaal gratis voor u. En als altijd geldt: groen = en rood = .
Xstream Radio
Internetradio die een keuze biedt uit ruim 1000 populaire radiostations in binnen en buitenland bevat een mp3 recorder waarmee u uw favoriete muziek en of radioprogramma's kunt opnemen.
Lynx Text Browser
Lynx is geen gewone internet browser! Het is een browser die alleen tekst weergeeft. Wat kan daar dan wel het voordeel van zijn? Het geeft een inzicht in hoe bijvoorbeeld de grote zoekmachines een website 'zien'. Daarnaast geeft het ook een indruk wat visueel gehandicapte mensen van een site meekrijgen. Voor een demo (zonder installatie) kunt u hier kijken. Neem als URL bijvoorbeeld: http://www.gratisprogrammas.nl/
KeepVid
Met KeepVid kun je Films (of FILMpjes) van o.a. video.google.nl en van YouTube downloaden. Je kunt kiezen:
 • je download je filmpje in flv. (flash video)
 • of je download hem in avi. (gewoon normaal)
Cool Text Generator
Met deze site kan je allerlei logo's maken voor je eigen website. Je kunt van alles aangeven:
 • grote
 • lengte
 • stijl
Pegasus Mail
Pegasus Mail is het veiligste en meest uitgebreide gratis mailprogramma. Met Pegasus Mail kun je superefficiënt je mail afhandelen!
FCKeditor
Een geweldige HTML editor die eenvoudig in uw web pagina's is te integreren. Ondersteuning voor vrijwel alle script-talen en helemaal HTML! Deze editor wordt ook gebruikt door gratisprogrammas.nl, voor het toevoegen van een gratis programma!
lastpass - Wachtwoordmanager
Een gratis online wachtwoordmanager en formuliervuller.

Al je wachtwoorden worden online opgeslagen en je kunt zo van iedere computer met één klik inloggen op al je accounts. Ook kun je snel online formulieren invullen.

Het is helemaal gratis en 100% veilig (het werkt met SSL encryptie en er worden geen ongecodeerde gegevens opgeslagen). Het is ook helemaal in het Nederlands beschikbaar.

Het heeft daarnaast allerlei extra opties, zoals Blackberry en iPhone toegang, multifactor verificatie (wachtwoord en usb-key gecombineerd) voor extra veiligheid, etc.
Visual Web Developer
Met dit softwarepakket van Microsoft kun u zelf webapplicaties schrijven voor ASP.NET 2.0, inclusief ontwerp en onderhoud voor uw database. De website gratisprogrammas.nl is met deze tool gemaakt!
PCzapper
Met PCzapper krijg je gratis internet TV op je PC! Je kunt de uitzendingen in je browser bekijken, of het programma downloaden en allerlei binnenlandse en buitenlandse radio en TV zenders gratis bekijken.
FTD (Fill Threads Database)
Downloaden uit nieuwsgroepen is geweldig (bijvoorbeeld met Grabit), maar hoe kom je erachter wat waar wanneer staat? Met dit gratis programma zijn uw problemen opgelost! Een zeer actuele en accurate weergave van wat er allemaal in de nieuwsgroepen te vinden is: films, software, mp3, etc, etc, etc. Even aanmelden en gaan met die banaan! Als u weet wat u wilt downloaden, kunt u NZB bestanden aanmaken en downloaden met Grabit.
Desktop Sidebar
Ook zo jaloers op de Windows Vista SideBar? Hier is een gratis alternatief voor XP! Volledig instelbaar met legio plugins. Ook RSS feeds zijn volledige geïntegreerd.
Nvu websitemaker
WYSIWYG-editing is wat je doet in Nvu webdesigner. Het wordt nu namelijk zo makelijk om een site te maken, dat je niet eens een moeilijke html cursus hoeft te volgen o.i.d. Daarom heet het ook WYSIWYG-editing. WYSIWYG staat namelijk voor: What You See Is What You Get.
FLV Player
Speel eenvoudig en gratis alle filmpjes die van YouTube en andere video websites zijn gedownload.
Trellian webpage
Trellian webpage is een wysiwyg tool om je eigen internet pagina's te kunnen maken.
Nederlandstalig, gebruik van CSS stylesheets en eenvoudige leercurve.
 
Zowel voor de beginnende als de gevorderde gebruiker een prima oplossing. Incl een toolbar om het uploaden naar je eigen site nog eenvoudiger te maken
 
vosbouw-vosonderhoudswerken
Aanbouw,Schilderwerk,Dakdekker,Loodgieter,Timmerman en een Webshop.
Dynamic Drive FavIcon Generator
Op Dynamic Drive kun je een hele mooie FavIcon Generator vinden. Hiermee kun je met een druk op de knop een foto omtoveren tot een favicon. Voeg aan je site onderstaande meta-tag toe en je favicon wordt zichtbaar in alle browsers:
<link href="images/favicon.ico" rel="shortcut icon" type="image/x-icon"/>
SnIco Edit
Met dit gratis programma maakt u in een handomdraai uw eigen iconen!
Grabit
Downloaden uit de binaire nieuwsgroepen (alt binaries, ab) was nog nooit zo simpel! Maak een NZB bestand aan op een van de populaire NZB sites, open hem met dit gratis programma en uw download is in no-time binnen. Even controleren met QuickPar, uitpakken met IZArc en uw bent klaar!
YAMCAM
Eigen webcamserver opzetten. Yet Another Webcam Software kan beelden via het internet makkelijk delen.
RoyalPlayer
Met dit gratis programma zijn zenders van over de hele wereld te beluisteren. Muziek, nieuws, achtergronden, lifestyle? Met RoyalPlayer is het allemaal eenvoudig en vanuit één enkel programma toegankelijk. Want alle zenders zijn overzichtelijk per land gerangschikt.
AntiVir
Helaas niet in het Nederlands, maar deze geweldige virusscanner laat zich zonder problemen installeren en beveiligt uw PC tegen ongewenste programma's!
Apache Webserver
Uiterst krachtige webserver en het mooiste: helemaal gratis
Family+Friends
Dit is een complete online Family Organizer. Dat wil dus zeggen dat je overal ter wereld bij je eigen gegevens (en die van de andere gezinleden) kunt komen. De eerste GB data is helemaal gratis! Dit kun je allemaal bijhouden:
 • De mooiste online fotoalbums
 • Samen één agenda delen, inclusief afspraakplanner
 • Alle adressen altijd bij de hand
 • Al je e-mail bij elkaar en overal bereikbaar
 • Complete privé-administratie via Internet Bankieren
 • Beleggingsportefeuille met koersen en analyses
 • Alle belangrijke documenten in een digitale kluis
 • Inboedellijst met foto's en garantiebewijzen
Macromedia Shockwave Player
Tegenwoordig gebruiken veel websites een intro die deze player (speler) nodig heeft. Snel downloaden dus, hij is gratis...
DIKO
Da's pas handig! Alle stappen die benodigd zijn om een film op (V)CD of DVD te zetten in één gratis programma bij elkaar gebracht! Ondersteuning van de K-formaten (KSVCD en KDVD), zodat er nog meer films op uw media passen! Plakt automatisch verschillende delen van de film aan elkaar en zet er ook de ondertitels in!
PixelToolbox
Maak vele soorten grafische bestanden voor alle Windows versies
Joomla!
Joomla! is een van meest krachtige Open Source Content Management Systems. Het wordt overal ter wereld gebruikt voor simpele websites en complexe bedrijvensites. Joomla! is eenvoudig te installeren, makkelijk te beheren, betrouwbaar en gratis (GPL licentie)!
osCommerce Online Merchant
Nu wordt het wel heel eenvoudig om uw eigen web-winkel op te starten! Met deze gratis oplossing bent u in een mum van tijd up-and-running en kunt u beginnen met uw handel via internet te verkopen. osCommerce is uitermate flexibel en helemaal aan uw eigen wensen aan te passen. Bent u nog niet overtuigd? Kijk dan maar eens even op deze demonstratie-pagina! Uw website moet wel ondersteuning bieden voor PHP (vanaf versie 4), maar dat is bij de gerespecteerde providers geen probleem!
Sitemap Generator (Online)
Met dit programma op xml-sitemaps.com kunt u de zoekmachines (b.v. Google, Yahoo!, Ask.com en Moreover.com) eenvoudig 'vertellen' hoe uw website opgebouwd is en worden wijzigingen sneller in de index van die zoekmachines opgenomen.
Mozilla Thunderbird 2Een nog betere en krachtigere versie van deze fameuze mail-client
Online Meta Tags Maken
De gratis online meta tag maker (generator) van MijnHomepage. Hiermee kun je op eenvoudige wijze de meta tags voor je site samenstellen. Dit is handig, omdat sommige zoekmachines de informatie in de meta tags gebruiken. Het maken van goede meta tags kan je dus extra bezoekers opleveren.
Comodo Free Firewall
Een goede, betrouwbare en razendsnelle firewall. Eenvoudig te installeren en te gebruiken.
Juice (podcast receiver)
Vind je een podcast leuk, maar je kan hem nergens vinden? Dat probleem is nu opgelost met de gratis Juice Podcast Receiver. Zoeken naar podcasts en meteen downloaden.
Mozilla Sunbird, Portable Edition
Mozilla Sunbird, Portable Edition is een kalender die je gewoon op je pc kunt gebruiken, maar je kunt hem ook op je stick zetten en dan ergens anders je kalender bijwerken.
Incredimail
Incredimail is een email programma die er kwa uiterlijk best goed uit ziet en voor iemand die zijn mail leuk wil opmaken. Daarnaast een hoop andere handige dingen, zoals een mailmelder. Ook heeft dit programma verschillende extra's:
 • emoticons in mails
 • wallpapers in mails
 • bericht dat je een e-mail hebt.
Gratis Gastenboek
Wilt u uw website (eenvoudig) voorzien van een gratis gastenboek, dan moet u hier zijn...
eMule
Vandaag de dag is eMule één van de grootste en meest betrouwbare P2P bestandsdelingscliënts over de hele wereld. Dankzij de open-sourcegedachte kunnen veel programmeurs hun toevoegingen aan de code delen met het project, wat het netwerk nog efficiënter maakt met elke nieuwe versie. Er is ondersteuning voor verschillende netwerken: ED2K, Source Exchange en Kad.
Safari
Dit is de internet browser van de Mac (Apple dus) maar hij is ook in Windows te gebruiken.
Skype
Skype is een prachtig stukje software waarmee je over het internet met elkaar kunt bellen/chatten/een video gesprek voeren/goedkoop sms'en en nog veel meer. Als je er de goede apparatuur voor hebt kun je ook nog eens met je eigen telefoontoestel gratis bellen naar anderen.
PuTTYPuTTY is een gratis implementatie van Telnet en SSH voor Windows.
Opera
Nee dit is geen opera van de muziek!!!
Dit is gewoon een internet browser die (een beetje) te vergelijken is met firefox.........
Google AdWords
Alweer een gratis programma van Google. Uw website krijgt nog meer bezoekers binnen de gewenste doelgroep. U betaalt alleen als iemand op de advertentie klikt en daadwerkelijk naar uw site toe geleid wordt. Met gratis advertentie-tegoed van € 50,-! Druk op onderstaande knop en incasseer direct uw gratis advertentie-tegoed, zodat u meteen aan de slag kunt.
Mozilla Thunderbird Portable
Mozilla Thunderbird Portable is een veilige en snelle e-mail client. Het voordeel van deze ten opzichte van de gewone versie, is dat deze te draaien is vanaf je usb-stick. Altijd meenemen dus...
UltraGet
Nu kun je alle filmpjes op YouTube downloaden naar je eigen computer. Het formaat van die filmpjes is FLV (Flash for Video) en met de ingebouwde speler kun je ze meteen (vloeiend, zelfs als je niet online bent) kijken!
Mozilla Firefox
De internet browser Firefox wordt steeds meer gebruikt, de opmars is dan ook niet meer te stuiten. Miljoenen mensen gebruiken nu al het gratis alternatief van Internet Explorer.
Advanced Effect Maker
Nog nooit was het zo gemakkelijk (en goedkoop) om je website op te leuken met Flash of JavaScript effecten! Helemaal voor niets krijg je hier 40 effecten die je zo kunt gebruiken. Je kunt zelfs Flash e-mails versturen en zelf een schermbeveiliging (screen saver) maken. Dat is pas leuk!
BearShare
Met BearShare kan je muziek en films downloaden. Ook kan je muziek DELEN met je vrienden (die ook BearShare hebben). BearShare maakt gebruik van legale p2p!
Robots.txt Checker
Eenvoudig en helemaal gratis uw eigen ROBOTS.TXT bestanden controleren op fouten... Alweer een prachtig voorbeeld van een gratis programma!
My Little Admin Lite
My Little Admin Lite is een onderhoudsprogramma voor SQL Server 2005  van myLittleTools. Het biedt de mogelijkheid om onderhoud op de SQL Server uit te voeren die bij de provider gehost wordt. Het is volledig web-based en eenvoudig te installeren. Je moet je wel even registreren voor het gebruik van de Lite edition. Het programma heeft .NET 2.0 nodig! Deze tool wordt overigens gebruikt om de database van gratisprogrammas.nl bij te werken... Er is ook een versie voor SQL Server 2000 (die is hier te downloaden).
MSN Messenger Plus! Live
Met deze versie van MSN kan je geluiden versturen naar elkaar en live tegen elkaar praten zonder dat je een video gesprek hoeft te starten. Je moet er wel messenger live voor hebben om deze te kunnen instaleren.
Free Broken Link Checker
Op Dead-Links.com kunt u uw website (on-line, dus geen installatie) laten controleren op links die 'gebroken' zijn. Vooral handig als je zelf het overzicht kwijt bent... Ook de links naar andere website ('naar buiten') worden bekeken.
JAlbum
Zo eenvoudig heeft u uw foto's  nog nooit op internet gezet! Gewoon doen!!!
Core FTP LE
Dit programma heeft werkelijk alles wat de (professionele) FTP'er nodig heeft: SFTP (SSH), SSL, TLS, IDN, integratie in de browser, site-to-site overdracht, FTP resume, drag & drop, bestanden bekijken en bewerken, firewall ondersteuning, filters, en heel veel meer!
Miro
Maak nu eenvoudig en gratis een internet TV van uw PC. Ook kunnen ToyTube filmpjes eenvoudig gedownload worden en is er uitgebreide ondersteuning voor BitTorrent.
aMSN
Dit is bijna het zelfde als de gewone MSN maar deze versie is:
 • sneller
 • lichter
 • en zonder advertenties
deze versie is ook beschikbaar voor Linux en Mac
MSN Messenger
Dit is een programma waarmee je kunt chatten met anderen die online zijn. Ook kun je bestanden versturen. Dat is gemakkelijker en sneller dan via e-mail. Ook kan je met dit programma videogesprekken voeren en kan je ook nog eens af en toe samen een spelleteje spelen.
Mozilla Firefox Portable
Mozilla Firefox Portable is als Firefox maar dan kleiner (kwa bytes). Gemakkelijk om altijd bij je te hebben...
µTorrent
µTorrent (uitgesproken als: microtorrent) is een programmas waarmee je torrents kunt downloaden.
ICQ (I Seek You)
Met ICQ kunt u chatten, berichten, bestanden en URL's versturen, spelletjes spelen of gewoon in contact zijn met uw mede netters en dit terwijl u aan het surfen bent op het Net.
Pidgin
Met Pidgin kunt u met de volgende client's chatten: AIM, ICQ, SIMPLE, Bonjour, IRC, Sametime, Gadu-Gadu, MSN, XMPP, Google Talk, QQ, Yahoo!, Groupwise, SILC en Zephyr, Deze versie is portable,
maar op de homepage kunt je (als je wilt) de gewone versie downloaden!
DC++
Deze P2P client geeft u de mogelijkheid om uw bestanden te delen over het zogenaamde Direct Connect netwerk, zonder restricties of beperkingen. Helemaal gratis en zonder advertenties!
FrostWire
FrostWire is een gratis programma om bestanden te delen (vergelijkbaar met bijvoorbeeld LimeWire) over het Gnutella netwerk. Ook BitTorrent's worden ondersteund. Handige combinatie!
West Wind ASP.NET 2.0 Compiler Utility
Met dit gratis programma is het mogelijk om een ASP.NET 2.0 WebSite vooraf te compileren tot 1 assembly. Het grote voordeel is, dat de CodeBehind bestanden niet op de webserver geplaatst hoeven te worden en dus niemand bij uw broncode kan komen.
Xenu's Link Sleuth
Met dit gratis programma kunt u heel eenvoudig uw website laten controleren op gebroken (broken) links. Gratis en razendsnel!!! Rapportage is in HTML (dus niet grafisch, zoals bijvoorbeeld WebAnalyzer), maar enorm uitgebreid.
TopStyle Lite
Met deze gratis versie van TopStyle krijgt u een CSS editor die het mogelijk maakt om eenvoudig uw eigen CSS bestanden te maken en bewerken. Tevens kunt u het resultaat van uw inspanningen direct bekijken.
WAMP5
Met die programma heb je geen host meer nodig om je php te testen. Gewoon in de daarvoor bestemde map zetten en het programma opstarten. Natuurlijk kun je er ook andere talen mee openen alsof je op een site zit. Maar deze is dan offline op je PC. En en MySQL database ontbreekt er ook niet aan.
Avant Browser
Avant Browser is een gratis internet browser die van alle gemakken voorzien is:
 • Autofills (b.v. onthouden wachtwoorden)
 • RSS Reader (nieuws lezer)
 • Pop-up Blocker (eindelijk verlost van die vervelende schermen)
 • Protects Privacy (aan privacy wordt steeds meer waarde gehecht)
Cookie Monster 3.32
Als u erg gesteld bent op uw privacy, dan kunt u dit gratis programma gebruiken om de cookies op uw computer te beheren. Vrijwel alle browsers staan het gebruik van cookies standaard toe, dus Internet Explorer, Mozilla (FireFox), Netscape, Gecko en Opera. U geeft gewoon aan welke cookies u wilt bewaren en gooit de rest gewoon weg! Simpel en doeltreffend...
K-Meleon
K-Meleon is een snelle, lichtgewicht browser die zich naar eigen smaak en inzicht laat aanpassen. Hij is geschikt voor het win32 (Windows)-platform en gebaseerd op de Gecko layout engine (de 'omzet-techniek' van Mozilla). K-Meleon is vrije Open Source-programmatuur, uitgebracht onder de GNU General Public License.
Deepnet Explorer
Dit is een internet browser die verschillende leuke opties, bijvoorbeeld RSS en P2P.
WebFlash
Dit innovatieve stukje software stelt je in staat om je meest frequent bezochte webpagina’s automatisch bijgewerkt, te tonen tijdens de rustmomenten van je PC. Dus even een kopje koffie of een telefoontje en het laatste nieuws, weer, verkeer, beurs, TV programma's of sportinformatie komt als een film voorbij. Toepassingen zijn oneindig groot.
Zoek je een huis (of huisgenoot), meespeuren naar vermisten of gezochten, altijd het eerst op de hoogte van aanbiedingen van Aldi, Wehkamp, Kijkshop of platenzaak? Misschien je eigen website met vrienden delen, of digitale foto's en films met de hele familie van IJsland tot Nieuw Zeeland? Of volg je tussendoor het scorebord op Wimbledon of het EK, Olympische Spelen, WK voetbal, sportuitslagen?
Google ToolbarBeschik overal op het web over de ongeëvenaarde mogelijkheden van Google. Zoeken, bladwijzers, pop-up blokkering, bladwijzers, etc, etc, etc.
Jimdo - gratis website makenJimdo is een online programma waarmee je gratis een website kunt maken. Het programma is zo gemaakt dat je geen technische kennis hoeft te hebben. Code is niet nodig. Jimdo kan direct in je browser gebruikt worden. Voor iPhone en iPad kan de gratis Jimdo app worden gedownload om ook mobiel de website bij te werken.
Guido MarchalSEO DienstenGratis Software Site.nl


Skip Navigation Links
Home
Gratis programma toevoegen
Contact


Disclaimer

De inhoud van de website gratisprogrammas.nl wordt met de grootste zorg samengesteld. Gebruik van de gegevens op deze website gebeurt uitdrukkelijk voor eigen risico van de bezoeker en de webmaster van gratisprogrammas.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van de informatie die op deze website gegeven wordt.