Helemaal gratis programma's

Overzicht van gratis programma's in de categorie utilities

ReadPlease 2003 (voorlezen)
Een gratis voorleesprogramma! Je kunt ook anderetalen installeren, b.v. Engels, NEDERLANDS, Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Portugees. Het klinkt helemaal niet slecht!
Picasa2
Picasa2 is een programmas waarmee je al je foto's op je pc kunt importeren en naar je eigen zin kunt bewerken, met het enorme scala aan effecten. Tevens is er de mogelijkheid om je foto's op een cd-rom te branden (zonder moeilijke brandprogramma's). Dit programma is overigens van Google!
Rekeningnummer naar IBAN omzettenNu kunt u helemaal gratis ieder Nederlands rekeningnummer omzetten naar het internationale IBAN nummer.

Converteren van een rekening nummer naar IBAN was nog nooit zo gemakkelijk en nu nog helemaal gratis ook!BelastingMiddelingMet dit gratis programma kunnen de middelingsteruggaven volgens de nederlandse belastingwet worden berekend voor de jaren 1993 t/m heden. Dit programma is alleen geschikt voor in nederland woonachtige belastingplichtigen. Aanvragen voor Belastingmiddeling zijn niet gebonden aan de bekende indieningstermijn voor de inkomstenbelasting van 1 april, maar mensen zijn rond die datum wel met hun belasting bezig.
Zamzar
Zamzar is een programma dat bijna elk bestand kan converteren: audio, video, plaatjes, tekst, noem maar op. Online! Echt waar! De bestanden mogen echter niet groter zijn dan 100 MB.
Transponderlist Generator
Regelmatig wijzigt Ziggo de frequenties van de transport streams van de digitale televisie. Dat is erg lastig als je gebruikt maakt van een FireDTV, FloppyDTV of Anysee tuner in je Windows Media Center, omdat de omrekentabellen die door deze tuners gebruikt worden niet automatisch aangepast worden.
 
Deze on-line tool zorgt ervoor dat de .TPL (Anysee) of .reg (FireDTV/FloppyDTV) bestanden voor deze tuners automatisch aangemaakt worden. Gewoon even je Ziggo netwerknummer invoeren en het bestand wordt helemaal gratis voor je gegenereerd.
ShieldsUP!
Handig als je (de instellingen van) je firewall wil testen. Binnen enkele seconden weet u hoe uw beveiliging erbij staat en of u toch nog wat moet sleutelen . Dat test ShieldsUP! dus helemaal gratis voor u. En als altijd geldt: groen = en rood = .
Gadwin PrintScreen
Met deze gratis software kun je een printscreen maken en die meteen opslaan, printen of versturen via e-mail.
Contact Keeper
Contact Keeper is heel simpel gezegd een digitaal adressenboekje.
Posteriza
Het is nu mogelijk om posters met uw eigen printer te maken. Bij deze software:
 • is er geen installatie nodig
 • kan elke printer worden gebruikt
 • kan elk soort papier worden gebruikt (A4, A3, folio, Letter, etc.)
 • poster kunnen elk soort formaat hebben, bij wijze van spreken kun je de hele muur van je woonkamer vullen met één poster
 • kun je elk lettertypen gebruiken dat er op je pc is geinstaleerd
 • worden de formaten: Bmp, Jpeg, Png, Emf en Gif ondersteund
 • kun je je eigen rand maken en om de poster heel leggen
Lynx Text Browser
Lynx is geen gewone internet browser! Het is een browser die alleen tekst weergeeft. Wat kan daar dan wel het voordeel van zijn? Het geeft een inzicht in hoe bijvoorbeeld de grote zoekmachines een website 'zien'. Daarnaast geeft het ook een indruk wat visueel gehandicapte mensen van een site meekrijgen. Voor een demo (zonder installatie) kunt u hier kijken. Neem als URL bijvoorbeeld: http://www.gratisprogrammas.nl/
Stickies (geeltjes)
Plak nu uw hele monitor vol met (virtuele) geeltjes. Wat ook leuk is: geef uw geeltjes een andere skin.
RockXP
Haal nu wel héééééél gemakkelijk (en gratis) al uw codes en wachtwoorden terug. Installatie-sleutels van Windows en Office, wachtwoorden van gebruikers, internet-accounts en verbindingen.
MediaCoder
MediaCoder is een converter.
Je kunt de volgende bestanden:
MP3, Ogg Vorbis, AAC, AAC+/Parametric Stereo, AMR NB/WB, MusePack, WMA, RealAudio
FLAC, WavPack, Monkey's Audio (APE, APL), OptimFrog, WMA Lossless, WAV
H.264, Xvid, DivX 4/5, MPEG 1/2/4, H.263, 3ivx, RealVideo, Windows Media Video 7/8/9, DV
AVI, MPEG/VOB, Matroska, MP4, RealMedia, ASF/WMV, Quicktime MOV, OGM
CD, VCD, DVD
en CUE Sheets
Omzetten met MediaCoder naar de volgende bestanden:
MP3, Ogg Vorbis, AAC, AAC+/Parametric Stereo, AMR NB/WB, MusePack, WMA
FLAC, WavPack, Monkey's Audio (APE, APL), OptimFrog, WMA Lossless, WAV
H.264, Xvid, DivX 4/5, MPEG 1/2/4, H.263, Flash Video, etc.
AVI, MPEG/VOB, Matroska, MP4
en PMP.
Banned Story (MapleSim)
Banned Story is een programmaatje voor de mensen die maplestory spelen, (niet ALLEEN maar voor de spelers, overignens). De functie van het programma is dat je er de characters mee kunt maken en als plaatje opslaan. Erg leuk en helemaal gratis!!!
CCleaner
CCleaner is een gratis programma voor onderhoud van je computer en bescherming van je privacy. Het verwijdert overbodige (ongebruikte) en tijdelijke (internet)bestanden, cookies, geschiedenisgegevens etc. Ook in het register (registry) wordt een grote schoonmaak gehouden. U kent uw computer niet meer terug!
PageDefrag
Normaal gesproken laten uw page-file en de registry zich niet defragmenteren, maar met dit gratis programma wordt het toch mogelijk... Daarnaast kan het programma ook de event log en hibernation bestanden defragmenteren! Uw systeem wordt er naar alle waarschijnlijkheid (veel) sneller van! Een echte aanrader .
TeamViewer Desktop Sharing
TeamViewer is de oplossing voor eenvoudige en snelle desktop-sharing: U kunt de computer van een andere partij op afstand bedienen om online ondersteuning te bieden, of uw scherm aan een vriend of partner tonen – en dit alles zonder dat u zich met firewalls, IP-adressen of NAT bezig hoeft te houden. Er is een volledig gratis versie beschibaar!
Web Album Generator
Nog nooit was het zo eenvoudig (en gratis) om een foto album op het internet te publiseren! Gewoon de foto's toevoegen, aangeven in wat voor stijl het album aangemaakt moet worden en klaar is Klara! Even uploaden naar de homepage en iedereen kan meegenieten van uw kiekjes...
CamStudio
Met dit gratis programma kunt u opnames maken van wat er allemaal op uw beeldscherm gebeurt. Zo kunt u dus anderen laten zien wat u doet! Help een verre vriend met het instellen van zijn schermbeveiliging of leg uw gebruikers uit wat ze moeten doen. (en hoe). Een filmpje zegt meestal meer dan 1000 woorden... Met of zonder geluid, als AVI of SWF en u kunt zelfs zelf meespelen, door de webcam PIP (Picture In Picture) mee te laten lopen!
AldfaerDit is een gratis, krachtig, gebruikersvriendelijk en zeer uitgebreid Nederlandstalig Windows-programma voor het vastleggen van alle stamboomgegevens.
Desktop Sidebar
Ook zo jaloers op de Windows Vista SideBar? Hier is een gratis alternatief voor XP! Volledig instelbaar met legio plugins. Ook RSS feeds zijn volledige geïntegreerd.
LogTek Puzzle Maker
Dit is een puzzle maker met als thema: de Japanse puzzel ("Japanse Beeldzoekers" of "Logisch Tekenen"). Hierbij komt er een plaatje tevoorschijn als je de puzzel weet op te lossen.
Pdf Creator
Wat anders is bij deze pdf creator is, dat hij gratis is.....
ProduKey
Zoek nu eenvoudig en gratis de productkeys (podukt codes) terug van: MS-Office, Windows, Exchange Server en SQL Server. Het programma is in het Engels, maar hier kunt u de Nederlandse vertaling downloaden.
Uranium Backup
Helemaal gratis al uw belangrijke informatie backuppen (veiligstellen) zodat u nooit meer belangrijke gegevens kwijt raakt!
GPS Utility
Bekijk eenvoudig de gegevens die door uw GPS-ontvanger verzonden worden. Ondersteuning van diverse formaten!
Virtual CloneDrive
Met dit programma van SlySoft (elby) kunt u eenvoudig ISO images (die u heeft gedownload of gemaakt met bijvoorbeeld CloneCD of PowerISO) als een virtuele schijf op uw computer benaderen. U hoeft ze dus niet meer op een CD of DVD te branden om ze te kunnen gebruiken. Gratis!
 • Ondersteunt alle standaard imageformaten zoals ISO, BIN, CCD
 • Ondersteunt tot 8 virtuele spelers tegelijk
Partition Manager Home Edition V2.0
Helemaal gratis de partities (schijfletters) van uw Windows (Vista) PC groter en kleiner maken, aanmaken, verwijderen, indelen, verbergen (en weer tevoorschijn toveren). Een geweldig alternatief voor het dure Partition Magic!
Tv Dinges
Dit is dé vervanger dan uw tv-boekje. Vooral leuk dat het programma je waarschuwt als je favoriete programma start!
 
GIMP
GIMP is een vervangend programma voor Adobe Photoshop. GIMP staat voor: GNU Image Manipulation Program
Nederlands Sprekende Rekenmachine
Met deze rekenmachine krijg je te horen wat je tiept en wat de uitkomst is.
Automatic Wallpaper Changer
Bent u het ook zo zat om elke dag maar weer naar de zelfde actergrond te kijken.
Dat is nu verleden tijd.
Met Automatic Wallpaper Changer kunt u zelf achtergronden inporteren en instellen dat er bijv. om de dag een andere achtergrond moet zijn.
En dan de volgende dag: yeah een andere wallpaper.
Dynamic Drive FavIcon Generator
Op Dynamic Drive kun je een hele mooie FavIcon Generator vinden. Hiermee kun je met een druk op de knop een foto omtoveren tot een favicon. Voeg aan je site onderstaande meta-tag toe en je favicon wordt zichtbaar in alle browsers:
<link href="images/favicon.ico" rel="shortcut icon" type="image/x-icon"/>
XanaNews Newsreader
Een krachtige, maar eenvoudig te gebruiken nieuwslezer. Het maakt meerdere verbindingen en kan zo foto's, films, muziek, software en andere bestanden razendsnel binnenhalen.
KeePass Password Safe Portable
KeePass Password Safe Portable is een programma waar je al je wachtwoorden in kunt stoppen en altijd kunt raadplegen als je je wachtwoord of gebruikersnaam bent vergeten. Erg handig dat het programma portable is, dus je kan het altijd en overal gebruiken (wel je stick meenemen).
IZArc
Pakt alles in en uit: 7-ZIP, A, ACE, ARC, ARJ, B64, BH, BIN, BZ2, BZA, C2D, CAB, CDI, CPIO, DEB, ENC, GCA, GZ, GZA, HA, IMG, ISO, JAR, LHA, LIB, LZH, MDF, MBF, MIM, NRG, PAK, PDI, PK3, RAR, RPM, TAR, TAZ, TBZ, TGZ, TZ, UUE, WAR, XXE, YZ1, Z, ZIP, ZOO. Geen andere meer nodig...
SnIco Edit
Met dit gratis programma maakt u in een handomdraai uw eigen iconen!
IrfanView
De allerbeste gratis viewer die er bestaat! Ondersteund alle formaten, conversies, effecten en kan iconen halen uit EXE, DLL en ICL bestanden!
YAMCAM
Eigen webcamserver opzetten. Yet Another Webcam Software kan beelden via het internet makkelijk delen.
AVG Anti-VirusAlweer een beregoed en helemaal gratis anti-virus-programma. Enkele minuten installeren en u bent goed beveiligd, inclusief iedere dag updates van de virus-bestanden. Wel in het engels, maar zelfs de standaard instellingen bewerkstelligen al een goede beveiliging
AntiVir
Helaas niet in het Nederlands, maar deze geweldige virusscanner laat zich zonder problemen installeren en beveiligt uw PC tegen ongewenste programma's!
7-Zip
Ondersteuning voor de volgende formaten:
Inpakken / uitpakken: 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 en TAR
Alleen uitpakken: CAB, ARJ, LZH, CHM, Z, CPIO, RPM en DEB
RocketDock
Vind je soms dat je bureablad zo vol staat met snelkoppelingen? Zet ze dan in het rocketdock en je kan ze tevoorschijn toveren als je je muis over het rocketdock laat gaan. Al je snelkoppelingen mooi ordenen op een werkbalk en plaats hem vervolgens boven, onder, links of rechts van je scherm. Je kan ook instellen dat de werkbalk alleen maar zichtbaar word wanneer de muis in de buurt is.
Online Radio Tuner
Stem is een handomdraai af op je favoriete radiozender.
Lucky Reminder
Met dit programma kun je al je afspraken, meetings enz. gemakkelijk intekenen en weer terug zien. Ook is het leuk dat deze kalender gewoon op je bureablad kan staan.
Audio Sliders
Dit is een vervangend programma voor het geluidsprogramma van Windows (standaard programma), maar deze is kleiner en heeft véél meer mogelijkheden.
Magentic
Dit is een programma waarmee je je afbeelding op je bureaublad kunt regelen. Die kun je uit een galerie van het programma halen of je kunt je eigen foto's gebruiken. Je kunt ook naar eigen inzicht de achtergrond van je bureaublad om de zoveel tijd laten wisselen.
Ook kun je hiermee je schermbeveiliging regelen. Dat kunnen foto's zijn die elkaar afwisselen. Ook daarvoor geldt eveneens dat je de foto's uit een galerie kunt halen of je eigen foto's kunt gebruiken, maar je kunt ook bewegende schembeveiligingen uit de galerie halen.
Java SE
Dit is de Java Virtual Machine van Sun, ook bekend als Java Platform, Standard Edition, of Java 2 Platform. Na installatie ben je in staat om ALLE programma's die in Java geschreven zijn uit te voeren op je computer.
HijackThis
Met dit programma kun je bestanden opsporen en naar eigen behoren verwijderen. Dit is een handig programma om virussen te verwijderen als je virus scanner het niet kan vinden of verwijderen!!!
UnderCoverXP
Download jij ook wel eens een dvd? Maar heb je dan geen (goede) cover om in het doosje te doen? Dat is nu verleden tijd. Met dit programma kun je gemakkelijk covers van allerlei soorten en maten direct printen.
IBAN International Bank Account Number
Service voor het gratis berekenen van het IBAN van een Nederlands rekeningnummer. De IBAN service geeft het IBAN van Nederlandse betaalrekeningen en de BIC van de bijbehorende bank.
System Information Viewer (SIV)
Zoveel informatie kunt u dus gratis over uw eigen computer systeem naar boven halen! Heel veel nuttige informatie over Windows, het netwerk en de hardware: CPU (processor), PCI-bus, PCMCIA, USB, Hardware meters en opnemers, computers in het netwerk, Besturingssysteem (Operating System) en meer...
TeraTerm Pro Web
Gratis telnet client met zeer veel mogelijkheden. SSH2, keep-alive, TTMacro, HTTP, encryptie, etc, etc...
InfraRecorder
Met deze software kun je disk-cd en dvd images maken. De resultaat is een standaard ISO of BIN/CUE image. Tevens kun je de zo gemaakte images meteen branden! Daarnaast kun je dit gratis programma ook gebruiken om een CD of DVD te kopieëren. Ook aan het rippen van audio en data is gedacht (naar .wav, .wma, .ogg, .mp3 en .iso)
Big Free Clock
Met dit programma kan je een schermvullend grote klok tevoorschijn toveren.
DIKO
Da's pas handig! Alle stappen die benodigd zijn om een film op (V)CD of DVD te zetten in één gratis programma bij elkaar gebracht! Ondersteuning van de K-formaten (KSVCD en KDVD), zodat er nog meer films op uw media passen! Plakt automatisch verschillende delen van de film aan elkaar en zet er ook de ondertitels in!
Startup Control Panel
Volledige controle over programma's die met Windows opstarten. Na installatie te vinden in het configuratiescherm onder startup.
Sitemap Generator (Online)
Met dit programma op xml-sitemaps.com kunt u de zoekmachines (b.v. Google, Yahoo!, Ask.com en Moreover.com) eenvoudig 'vertellen' hoe uw website opgebouwd is en worden wijzigingen sneller in de index van die zoekmachines opgenomen.
HJ-Split
Héle grote bestanden kunnen nu opgespits worden in kleinere, zodat ze op CD gezet kunnen worden of via e-mail verstruurd. Aan de andere kan kunnen ze met ditzelfde gratis programma weer aan elkaar geplakt worden... Géén installatie, zo opstarten en gbruiken!
Foxit
Foxit is een Adobe PDF reader. Het verschil tussen Adobe en Foxit is dat Foxit een héél stuk sneller is dan de PDF Reader van Adobe. Maar wat is er dan sneller? Nou, alles:
 • Het openen
 • Het laden van pagina's en plaatjes op de pagina's
 • Opslaan
UltraVNC
Met UltraVNC kunt u het beeldscherm van een andere computer over het netwerk (ja, zelfs het internet) overnemen. Beelscherm, toetsenbord en muis werken alsof u gewoon achter de computer zit die u overneemt! Dit programma is (redelijk) vergelijkbaar met Remote Desktop (Extern Bureaublad) van Microsoft, maar werkt veel beter als u geen dikke breedband verbinding met het internet heeft.
Online Meta Tags Maken
De gratis online meta tag maker (generator) van MijnHomepage. Hiermee kun je op eenvoudige wijze de meta tags voor je site samenstellen. Dit is handig, omdat sommige zoekmachines de informatie in de meta tags gebruiken. Het maken van goede meta tags kan je dus extra bezoekers opleveren.
Winkeyfinder
Snel en gratis uw productcodes terugvinden van Windows en Office.
Clock! v2.3
Vind u ook dat het klokje in uw taakbalk zo klein is. Nou dat is nu dan verleden tijd... Het is een analoge klok en er zijn heel veel skins beschikbaar.
Magical Jelly Bean Keyfinder
Met dit gratis programma vindt u snel de productcodes van uw (Microsoft) software terug. Tegenwoordig worden PC's en laptops vaak uitgeleverd met voor-geïnstalleerd besturingssysteem (Windows) en andere programma's (zoals bijvoorbeeld Office). De codes van die software staan vaak op een sticker aan de zij- of onderkant van de computer. Als de sticker versleten is, dan zorgt dit programma ervoor dat u die code toch weer kunt achterhalen. Dat is héél handig als u uw computer opnieuw moet installeren... U moet die codes natuurlijk wel NU opzoeken, want nu werkt uw computer nog! Wacht niet tot het te laat is...
Object dock
Object dock is een programma dat een balk in je scherm zet, waar je al je programma's in kunt zetten (programma's die je vaak nodig hebt). Deze balk is sterk vergelijkbaar met de balk van de MAC.
WINDOWS IN A BOX
Als u ook zo'n moeite heeft met het vinden van de juiste instellingen in Wondows XP, moet u deze tool eens proberen! Alles overzichtelijk bij elkaar. Geen installatie, zo opstarten! Gratis!
RegMonMet RegMon kunt u zien welke programma´s allemaal gebuik maken van de registry.
WinMerge
Heel eenvoudig (en gratis) tekstbestanden met elkaar vergelijken en samenvoegen. Handig om verschillen tussen bestanden op te sporen. Helemaal visueel, dus iedereen kan het gebruiken!
TreeSize Free V2.1
Wil je ook weten waar al je hardeschijf ruimte aan op gaat? Met dit programma kun je dat bekijken. Voor mappen (folders) en mappen in mappen (subfolders). Per map kun je in een boom structuur (treeview) bekijken hoeveel ruimte een specifieke map in beslag neemt.
QuickPar
Met QuickPar kunt u downloads (meestal uit de binaire nieuwsgroepen) controleren en repareren. Omdat vaak niet alle onderdelen van een binaire download op de nieuws-server aanwezig zijn, zullen veel downloads niet compleet en daarom onbruikbaar zijn. Om dat op te lossen worden er naast de downloads (meestal .rar bestand) een aantal .par of .par2 bestanden meegestuurd. QuickPar gebruikt die bestanden om de download te repareren en dus weer bruikbaar te maken.
eMule
Vandaag de dag is eMule één van de grootste en meest betrouwbare P2P bestandsdelingscliënts over de hele wereld. Dankzij de open-sourcegedachte kunnen veel programmeurs hun toevoegingen aan de code delen met het project, wat het netwerk nog efficiënter maakt met elke nieuwe versie. Er is ondersteuning voor verschillende netwerken: ED2K, Source Exchange en Kad.
FlyingBit Password Keeper
Al uw wachtwoorden, inlogcodes, serial numbers en activatie codes handig, gratis en veilig bij elkaar. Gewoon op de PC of USB stick! Ook als de USB stick gestolen wordt is het voor de onverlaat onmogelijk om uw gegevens te bekijken als hij het wachtwoord niet weet!
Notepad++
Een geweldig alternatief voor zijn naamgenoot en voor Textpad, maar deze is helemaal gratis! Inclusief vele hulpmiddelen als 'syntax kleuring', WYSIWYG, zoomen, meerdere talen en nog veel meer. Te veel om op te noemen...
HDD temperatuur
met dit programma kun je: gratis de temperatuur van je harddisk bekijken; wel registreren...
iColorFolder
Met deze software kun je de mappen op je harde schijf allemaal verschillende kleuren geven. Ook kun je hier nog meer skins downloaden.
SQL Server Management Studio Express
Met dit gratis programma kunt u eenvoudig uw Microsoft SQL Server beheren. Wilt u weten hoe? Kijk dan naar deze video.
PuTTYPuTTY is een gratis implementatie van Telnet en SSH voor Windows.
3D Magic
Toevoeging aan Incredimail om leuke 3D effecten te zien als je bijvoorbeeld een mail verzendt of opent.
Autologon for Windows v2.10
Alweer een reuze handig en gratis programma! Niet meer CTRL-ALT-DELETE'n en vervelende wachtwoorden invullen. Gewoon automatisch inloggen. Werkt op NT, 2000, XP en Vista.
Snippy
Heeft u vroeger ook krantenknipseltjes bewaard, zo uit de krant gescheurd en ergens in geplakt.
Dat kan nu natuulijk niet meer als je alles met de computer doet...
Nou dat kan weer WEL met Snippy krijgt u een markeerstift en kunt u met de muis van allen en nog wat gaan omcirkelen en als het is omcirkelt wordt het in uw werkgeheugen opgeslagen, d.w.z. dat je het meteen ergens in Word of in Paint kunt plakken.
Ghrone
Ghrone is een klokje dat je op je desktop kunt plaatjes, helemaal gratis (en skinable).
Crossloop
Met Crossloop kan je in no-time 2 computers (overal ter wereld) met elkaar verbinden. Het is een gratis en veilig screensharingsprogramma dat gemaakt is voor mensen op alle technische vaardigheidsniveaus. Crossloop verlegt de grenzen van traditioneel screensharing door niet-technische gebruikers in staat te stellen binnen een paar seconden verbinding te maken op het internet zonder een enkele firewall- of routerinstelling te veranderen.
EMS SQL Manager 2007 Lite for MySQL
Dit geweldige programma is nu ook helemaal gratis verkrijgbaar voor MySQL beheerders en programmeurs. Ondersteund de allerlaatste mogelijkheden van MySQL. U kunt niet zonder!
iDailyDiary Free Version
Hiermee kùn je gewoon je dagboek schrijven, maar dit programma kan nog veel meer! Er zit een beveiliging in, zodat anderen niet in je dagboek kunnen lezen en het is heel eenvoudig om er plaatjes in te zetten. Ook kun je het hele dagboek doorzoeken.
Y'z Shadow
Wil je ook een schaduw achter je vensters? Nu kan dat met het gratis Y'z Shadow. Je kan je richting van de schaduw beïnvloeden en ook nog eens de kleur!
SQL Manager 2005 Lite for SQL Server
Dit geweldige programma is nu ook helemaal gratis verkrijgbaar voor MS SQL beheerders en programmeurs. U kunt niet zonder!
SQLpermissions
Nog nooit was het zo eenvoudig om de rechten (logins, users, permissions) van de ene Microsoft SQL server naar de andere over te zetten. Voor één of alle databases. Gewoon als TSQL script. Wel even registreren voor je download.
ShellExView
Dit is een programmaatje waarmee je programma's of bestandjes kunt opstoren, die (waarvoor je eerst research hebt gedaan) problemen geven, en ook disablen, en als een bestand diabled is kun je het enablen.
Robots.txt Checker
Eenvoudig en helemaal gratis uw eigen ROBOTS.TXT bestanden controleren op fouten... Alweer een prachtig voorbeeld van een gratis programma!
My Little Admin Lite
My Little Admin Lite is een onderhoudsprogramma voor SQL Server 2005  van myLittleTools. Het biedt de mogelijkheid om onderhoud op de SQL Server uit te voeren die bij de provider gehost wordt. Het is volledig web-based en eenvoudig te installeren. Je moet je wel even registreren voor het gebruik van de Lite edition. Het programma heeft .NET 2.0 nodig! Deze tool wordt overigens gebruikt om de database van gratisprogrammas.nl bij te werken... Er is ook een versie voor SQL Server 2000 (die is hier te downloaden).
FileMonMet FileMon is het mogelijk om te bekijken welke processes bepaalde bestanden in gebruik hebben.
DiskMon
Bekijk met DiskMon waar al die activiteit van uw harddisk vandaan komt.
Speakonia
Heb je wel eens geen zin om een artikel door te lezen, of voor te lezen?
Met dit pogrammatje kan je laten voorlezen door de computerm er zijn verschillede talen in het programma, maar voor de nederlandse man en vrouwe stem, moet je een bestandje op de site downloaden en instalern.
 
de stem is wel wat blikkerig maar het is goed te doen :)
Windows Vista Upgrade Advisor
Twijfelt u eraan of uw huidige computer (hardware) wel Vista aan kan? De Windows Vista Upgrade Advisor helpt u bepalen of uw pc met Windows XP geschikt is voor Windows Vista.
VirtualBox
Innotek Virtualbox maakt het mogelijk om meerder viruele omgevingen te creeëren.
Naast Windows ondersteunt het ook Linux omgevingen.
Daarnaast zijn alle VMware images in te lezen en te starten.
Tevens zijn opstart-CD's (ISO's) te starten in een virtuele omgeving.
Heel handig om te testen zonder dat er iets gebeurt in je live omgeving.
Clipdiary
Nu kunt u meerdere item op het klembord (clipboard) van Windows zetten. Zelfs na een herstart zijn de op het klembord geplaatste items nog beschikbaar! Ideaal!
SQL check
Nu kunt u in één oogopslag zien hoe het zit met de performance van uw Microsoft SQL server. Kan als programma of schermbeveiliging (screen saver) gebruikt worden. Wel even registreren voor u download.
Volumouse
Met dit programma kunt u gemakelijk uw volume harder of zachter zetten met behulp van het wieltje van uw muis. Als u de software heeft geinstaleerd krijgt u een optiemenu en kunt u het naar eigen wens instellen.
CoolMon
Met CoolMon kan je alles (wat met snelheid te maken heeft) op je computer bijhouden. Deze statestieken worden gewoon op de bureaublad weergegeven. Ook wordt er weergegeven hoelang je computer al aanstaat... Dat is op een Windows computer namelijk belangrijk!
Portmon for Windows
Nu kunt u alle activiteiten op de seriële of parallelle poorten volgen. Vele mogelijkheden als filteren, zoeken en "welke programma gebruikt welke poort (en hoe)?" Alles dus netjes op een rijtje bij elkaar in een grafisch (GUI) programma!
Toad voor SQL Server
Toad for SQL Server is een programma waarmee u beheer op uw MS SQL Server uit kunt voeren. Helemaal grafisch en eenvoudig in gebruik.
Mobydock
Een zeer mooie taakbalk die naadloos intregreerd in Windows xp Dit programma werkt soepel, door directx9 ondersteuning, en is eenvoudig aan te passen aan uw eigen wensen. MobyDock heeft ook een mailchecker en mediaspeler besturing in huis.
 
WinDirStat
Dit Nederalandstalige gratis programmas geeft statistieken over het gebruik van de harde schijf. Handig om uit te zoeken welke mappen en bestanden al die schijfruimte hebben ingenomen.
CD Art Display
Dit desktop programma toont de cd-hoes van muziek die wordt afgespeeld in mediaspelers als Winamp, iTunes en MediaMonkey. Het doet het in een heel fraaie (skinable) omgeving.
Hoezen èn songteksten kunnen automatisch van internet worden gehaald.
Harddisk Search & Stats
Met deze 'text-Search Engine' software kan je snel en gemakkelijk je harddisk doorzoeken.
Expresso 3.0
Dit programma biedt ondersteuning bij het ontwikkelen van reguliere expressies (regular expression). Het .NET framework ondersteunt deze reguliere expressies volledig, maar het ontwerpen van de tekenreeksen is niet zo eenvoudig en met dit gratis programma kunt u ze maken en testen. Het .NET framework is voor dit programma vereist. Na 60 dagen moet het programma geregisteerd worden, maar het is gratis!
Service Dependency
Onmisbaar voor de systeembeheerder die zijn machines in topconditie wil krijgen en houden. Veel services zijn namelijk afhandelijk van andere services, zonder dat dit aan het Windows besturingssysteem gemeld wordt. Zo'n afhankelijkeheid met de hand aangeven is geen pretje en vanaf nu niet meer nodig met het gratis programma Service Dependency van gratisprogrammas.nl. Nu kunt u wel heel eenvoudig aangeven dat SQLSERVERAGENT wèl afhankelijk is van Eventlog, ook al vonden de makers bij M$ het niet nodig dit te vermelden... Zo'n GUI applicatie werkt een stuk handiger en veiliger dan het geknoei bij HKLM\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\SERVICES\SQLSERVERAGENT in de registry om bij DependOnService een verwijzing naar Eventlog aan te brengen...
Hotkeyz
Hiermee kan je de dingen die je vaak gebruikt onder een sneltoets zetten. Aaltijd handig en ... gratis ...
Freesaver
Dit is een screensaver waar je je eigen plaatjes/foto's in kunt zetten met daar onder je eigen muziek.
Google Desktop
Google Desktop is een soort Vista-side-bar, maar bij deze gratis versie, kun je allerlei dingen van Google toevoegen. Ook kan je takenlijstjes enz. toevoegen.
Spamihilator
Gratis spamfilter die werkt met alle gangbare email clients. De spam wordt gefilterd en apart gezet.
FEED Validator
Uw eigen RSS feed gemaakt? Met deze (web-based) applicatie kunt u kijken of u het helemaal goed gedaan heeft. Ondersteuning voor: Atom, RSS en KML
CSV2SQL
Converteer snel en eenvoudig (en gratis) uw Comma-Separated-Value-bestanden om in een SQL 92 compliant INSERT statement. Behalve een komma (,) mag ook een punt-komma (;) als scheidingsteken gebruikt worden.
FlameRobin
Met FlameRobin kunt het het volledige beheer uitvoeren van uw Firebird DBMS. Klein, snel, krachtig en duidelijk. Dit is alles wat een moderne DBA nodig heeft om zijn DB te onderhouden.
SiccoloSP for SmartPhone
Beheer nu uw MS SQL Server vanaf uw Windows Mobile 6 apparaat (device). Gewoon onderweg, thuis of op vakantie. Even een e-mail naar de uitgever van dit programma en u kunt aan de slag. Helemaal gratis!
WinRoll
Stel u heeft tientallen schermen tegelijkertijd nodig maar bent elke keer aan het zoeken naar het juiste scherm. Klik dan met WinRoll met de rechter muisknop op de balk boven je scherm en het scherm zal als het ware oprollen. Zo krijg je veel meer plek...
MEMOWIN
Klein handig gratis programma'tje om nooit meer een afspraak te vergeten.
WinBoss Classic
Met WinBoss kunt u uw programmas van uw taakbalk halen (bijvoorbeeld een download, die gaat uiteindelijk toch wel weg). Als je veel programma's open hebt staan kan je ff een paar dingen die je niet nodig hebt onder het pictogram van WinBoss wegstoppen en later weer tevoorschijn halen.
Taskbar Shuffle
Met Taskbar Shuffle zet u geopende programma's neer in de volgorde die u het prettigst vindt en ook wáár op het bureaublad. Ook de iconen in de taskbar kunt u verplaatsen met Taskbar Shuffle. Er staat niets meer vast in de taakbalk, gewoon slepen en zetten waar U wilt.
SkinCalc
Deze rekenmachine kun je een skin geven (5 zijn er meegeleverd) Meer skins zijn hier te downloaden.
MyCorkboard
Een screensaver in de vorm van een prikbord. Met honderden onderdelen om een persoonlijke screensaver te maken. Voeg telefoonnummers, to-do lijstjes en sticky-notes toe zoveel je maar wil. Helemaal gratis, wel even registreren...
Limewire PlusLimewire Plus is een op de software van Limewire doorontwikkelde versie. Met de vernieuwde Limewire Plus versie deel je eenvoudig je bestanden, zonder spyware en cracks. Bovendien is Limewire Plus helemaal gratis!
Siccolo
Beheer nu uw MS SQL Server vanaf uw Windows Mobile apparaat (device). Gewoon onderweg, thuis of op vakantie. .NET CF 2.0 benodigd, evenals IIS/.NET 2.0. Even een e-mail naar de uitgever van dit programma en u kunt aan de slag. Helemaal gratis!
Frostwire DownloadenFrostwire is gebaseerd op het Gnutella netwerk en maakt het mogelijk om bestanden eenvoudig met andere gebruikers te delen. Frostwire is vrijwel identiek aan Limewire, met als voordeel dat het platformonafhankelijk is.
Vlc Player PlusVlc player is een veelzijdige media speler, die te gebruiken is voor zowel Windows als Mac/OS X. Het speelt vrijwel alle bestandsformaten af, ondersteunt al je video, audio en andere multi media bestanden, fysieke dvd’s, cd’s en nog veel meer!
iDo for SharepointiDo voor Sharepoint is een programma dat er voor zorgt dat de oude mappen structuur waar veel bedrijven mee werken omgezet kan worden naar een Sharepoint structuur.
EstimatorVoor dit programma is helaas geen omschrijving gegevenGratis Software Site.nl


Skip Navigation Links
Home
Gratis programma toevoegen
Contact


Disclaimer

De inhoud van de website gratisprogrammas.nl wordt met de grootste zorg samengesteld. Gebruik van de gegevens op deze website gebeurt uitdrukkelijk voor eigen risico van de bezoeker en de webmaster van gratisprogrammas.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van de informatie die op deze website gegeven wordt.