Helemaal gratis programma's

Overzicht van gratis programma's in de categorie server

Uranium Backup
Helemaal gratis al uw belangrijke informatie backuppen (veiligstellen) zodat u nooit meer belangrijke gegevens kwijt raakt!
Apache Webserver
Uiterst krachtige webserver en het mooiste: helemaal gratis
Java SE
Dit is de Java Virtual Machine van Sun, ook bekend als Java Platform, Standard Edition, of Java 2 Platform. Na installatie ben je in staat om ALLE programma's die in Java geschreven zijn uit te voeren op je computer.
UltraVNC
Met UltraVNC kunt u het beeldscherm van een andere computer over het netwerk (ja, zelfs het internet) overnemen. Beelscherm, toetsenbord en muis werken alsof u gewoon achter de computer zit die u overneemt! Dit programma is (redelijk) vergelijkbaar met Remote Desktop (Extern Bureaublad) van Microsoft, maar werkt veel beter als u geen dikke breedband verbinding met het internet heeft.
SQL Server Management Studio Express
Met dit gratis programma kunt u eenvoudig uw Microsoft SQL Server beheren. Wilt u weten hoe? Kijk dan naar deze video.
SQLpermissions
Nog nooit was het zo eenvoudig om de rechten (logins, users, permissions) van de ene Microsoft SQL server naar de andere over te zetten. Voor één of alle databases. Gewoon als TSQL script. Wel even registreren voor je download.
My Little Admin Lite
My Little Admin Lite is een onderhoudsprogramma voor SQL Server 2005  van myLittleTools. Het biedt de mogelijkheid om onderhoud op de SQL Server uit te voeren die bij de provider gehost wordt. Het is volledig web-based en eenvoudig te installeren. Je moet je wel even registreren voor het gebruik van de Lite edition. Het programma heeft .NET 2.0 nodig! Deze tool wordt overigens gebruikt om de database van gratisprogrammas.nl bij te werken... Er is ook een versie voor SQL Server 2000 (die is hier te downloaden).
SQL check
Nu kunt u in één oogopslag zien hoe het zit met de performance van uw Microsoft SQL server. Kan als programma of schermbeveiliging (screen saver) gebruikt worden. Wel even registreren voor u download.
Service Dependency
Onmisbaar voor de systeembeheerder die zijn machines in topconditie wil krijgen en houden. Veel services zijn namelijk afhandelijk van andere services, zonder dat dit aan het Windows besturingssysteem gemeld wordt. Zo'n afhankelijkeheid met de hand aangeven is geen pretje en vanaf nu niet meer nodig met het gratis programma Service Dependency van gratisprogrammas.nl. Nu kunt u wel heel eenvoudig aangeven dat SQLSERVERAGENT wèl afhankelijk is van Eventlog, ook al vonden de makers bij M$ het niet nodig dit te vermelden... Zo'n GUI applicatie werkt een stuk handiger en veiliger dan het geknoei bij HKLM\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\SERVICES\SQLSERVERAGENT in de registry om bij DependOnService een verwijzing naar Eventlog aan te brengen...
Firebird SQL
Firebird is een krachtige RDBMS SQL Database Server, gebouwd op de code van Interbase. Uitermate snel, veel users en héél eenvoudig te installeren. Echt een aanrader!!!
PRTG Traffic Grapher
Als u zelf een (web)server beheert en u wilt in de gaten houden wat uw gebruikers aan bandbreedte verbuiken, dan is dit de ideale gratis tool. Zowel real-time als historisch kunt u zien wat er allemaal op uw server gebeurd. Daarnaast kan ook geheugen- en CPU-gebruik in de gaten gehouden worden.
SQL Server Express 2005
Een express uitvoering van de beste database server ooit! Alle functionaliteiten van zijn grote (en dure) broer, helemaal gratis! .NET 2.0 is vereist!
Concurrent Versions System (CVS)
CVS is het software-versie-beheer-systeem dat gebruikt wordt op sourceforge.net. Niet eenvoudig, maar uiterst krachtig!
PsService
Deze service-controller kan gewoon véél meer dan die van Microsoft...
ViewVC
Met ViewVC wordt het mogelijk om de gegevens in uw versie-beheer-systeem (CVS of Subversion) via uw browser te bekijken. Let echter wel op! De installatie kan u wel enige tijd kosten. Er dienen nogal wat zaken geïnstalleerd te zijn voordat u aan de slag kunt (o.a. Python, minimaal versie 1.5.2).
Remote Reboot
Met dit gratis programma kunt u NT/2000/XP/20003 computers over het netwerk (LAN) opnieuw opstarten (rebooten). Deze tool laat alleen servers in hetzelfde domein (domain) zien!
Subversion
Subversion (SVN) is een versie-beheer-systeem voor al uw software. Het is voortgekomen uit CVS en zeker zo krachtig als zijn (onbetaalbare) concurrenten.Gratis Software Site.nl


Skip Navigation Links
Home
Gratis programma toevoegen
Contact


Disclaimer

De inhoud van de website gratisprogrammas.nl wordt met de grootste zorg samengesteld. Gebruik van de gegevens op deze website gebeurt uitdrukkelijk voor eigen risico van de bezoeker en de webmaster van gratisprogrammas.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van de informatie die op deze website gegeven wordt.