Helemaal gratis programma's

Overzicht van gratis programma's in de categorie systeem

CCleaner
CCleaner is een gratis programma voor onderhoud van je computer en bescherming van je privacy. Het verwijdert overbodige (ongebruikte) en tijdelijke (internet)bestanden, cookies, geschiedenisgegevens etc. Ook in het register (registry) wordt een grote schoonmaak gehouden. U kent uw computer niet meer terug!
PageDefrag
Normaal gesproken laten uw page-file en de registry zich niet defragmenteren, maar met dit gratis programma wordt het toch mogelijk... Daarnaast kan het programma ook de event log en hibernation bestanden defragmenteren! Uw systeem wordt er naar alle waarschijnlijkheid (veel) sneller van! Een echte aanrader .
Uranium Backup
Helemaal gratis al uw belangrijke informatie backuppen (veiligstellen) zodat u nooit meer belangrijke gegevens kwijt raakt!
Partition Manager Home Edition V2.0
Helemaal gratis de partities (schijfletters) van uw Windows (Vista) PC groter en kleiner maken, aanmaken, verwijderen, indelen, verbergen (en weer tevoorschijn toveren). Een geweldig alternatief voor het dure Partition Magic!
DVDINFOPro™
Echt alles komt u te weten over de mogelijkheden die uw CD/DVD brander allemaal heeft!
PsExec
Dit is een zeer vernuftige (en lichtgewicht, light-weight) vervanger van Telnet, die u in staat stelt om programmas om een andere computer op te starten. Mogelijk geeft uw virusscanner een "remote admin" melding. Die kunt u (volgens de makers) gewoon negeren...
System Information Viewer (SIV)
Zoveel informatie kunt u dus gratis over uw eigen computer systeem naar boven halen! Heel veel nuttige informatie over Windows, het netwerk en de hardware: CPU (processor), PCI-bus, PCMCIA, USB, Hardware meters en opnemers, computers in het netwerk, Besturingssysteem (Operating System) en meer...
PsKill
Dit is hét kill-programma voor Windows. Killt niet alleen programmas op de eigen computer, maar kan ook processen op een remote system 'ombrengen'.
AutoRuns for Windows
Een zéér complete lijst van progamma's die gestart worden als u uw computer aanzet.
HJ-Split
Héle grote bestanden kunnen nu opgespits worden in kleinere, zodat ze op CD gezet kunnen worden of via e-mail verstruurd. Aan de andere kan kunnen ze met ditzelfde gratis programma weer aan elkaar geplakt worden... Géén installatie, zo opstarten en gbruiken!
Magical Jelly Bean Keyfinder
Met dit gratis programma vindt u snel de productcodes van uw (Microsoft) software terug. Tegenwoordig worden PC's en laptops vaak uitgeleverd met voor-geïnstalleerd besturingssysteem (Windows) en andere programma's (zoals bijvoorbeeld Office). De codes van die software staan vaak op een sticker aan de zij- of onderkant van de computer. Als de sticker versleten is, dan zorgt dit programma ervoor dat u die code toch weer kunt achterhalen. Dat is héél handig als u uw computer opnieuw moet installeren... U moet die codes natuurlijk wel NU opzoeken, want nu werkt uw computer nog! Wacht niet tot het te laat is...
WINDOWS IN A BOX
Als u ook zo'n moeite heeft met het vinden van de juiste instellingen in Wondows XP, moet u deze tool eens proberen! Alles overzichtelijk bij elkaar. Geen installatie, zo opstarten! Gratis!
WinMerge
Heel eenvoudig (en gratis) tekstbestanden met elkaar vergelijken en samenvoegen. Handig om verschillen tussen bestanden op te sporen. Helemaal visueel, dus iedereen kan het gebruiken!
Autologon for Windows v2.10
Alweer een reuze handig en gratis programma! Niet meer CTRL-ALT-DELETE'n en vervelende wachtwoorden invullen. Gewoon automatisch inloggen. Werkt op NT, 2000, XP en Vista.
Advanced WindowsCare Personal Edition
Als uw computer systeem echt niet meer vooruit te branden is, is opnieuw installeren vaak de enige mogelijkheid. Maar wie kan en wil dat (voor u) doen? En hoe zit het dan met al die foto's, films en andere bestanden (data) en (gratis) programma's die erop staan? Dit gratis programma zoek de problemen in het register (registry) op en repareert ze meteen voor u. Daarnaast zoek het voor u uit waarom uw computer zo traag is en doet dat voorstellen om de snelheid te verbeteren!
Y'z Shadow
Wil je ook een schaduw achter je vensters? Nu kan dat met het gratis Y'z Shadow. Je kan je richting van de schaduw beïnvloeden en ook nog eens de kleur!
SDelete
Als u SDelete gebruikt kunt u ervan uit gaan dat uw bestand echt weg is! Er blijft dus niets herkenbaar op de harde schijf achter! Erg veilig!
FileMonMet FileMon is het mogelijk om te bekijken welke processes bepaalde bestanden in gebruik hebben.
DiskMon
Bekijk met DiskMon waar al die activiteit van uw harddisk vandaan komt.
Portmon for Windows
Nu kunt u alle activiteiten op de seriële of parallelle poorten volgen. Vele mogelijkheden als filteren, zoeken en "welke programma gebruikt welke poort (en hoe)?" Alles dus netjes op een rijtje bij elkaar in een grafisch (GUI) programma!
K-Lite Mega Codec Pack
Vrijwel alle codec's die u ooit nodig heeft allemaal bij elkaar, helemaal gratis! Ook ondersteuning voor Matroska (mkv) en HD!
Service Dependency
Onmisbaar voor de systeembeheerder die zijn machines in topconditie wil krijgen en houden. Veel services zijn namelijk afhandelijk van andere services, zonder dat dit aan het Windows besturingssysteem gemeld wordt. Zo'n afhankelijkeheid met de hand aangeven is geen pretje en vanaf nu niet meer nodig met het gratis programma Service Dependency van gratisprogrammas.nl. Nu kunt u wel heel eenvoudig aangeven dat SQLSERVERAGENT wèl afhankelijk is van Eventlog, ook al vonden de makers bij M$ het niet nodig dit te vermelden... Zo'n GUI applicatie werkt een stuk handiger en veiliger dan het geknoei bij HKLM\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\SERVICES\SQLSERVERAGENT in de registry om bij DependOnService een verwijzing naar Eventlog aan te brengen...
Google Desktop
Google Desktop is een soort Vista-side-bar, maar bij deze gratis versie, kun je allerlei dingen van Google toevoegen. Ook kan je takenlijstjes enz. toevoegen.
VolumeID
Ja, hier kun je dus volume id's mee wijzigen...
IObit SmartDefrag
Nu hoeft u nooit meer om te kijken naar het defragmenteren van uw harde schijf. Dat klinkt wel heel eenvoudig! Eén keer installeren en nooit meer naar omkijken? Toch is het zo. Daar kan Norton Speed Disk nog wat van leren en... helemaal gratis!
CacheSet
Beheer nu zelf de grootte van uw cache en maak uw systeem daarmee (veel) sneller.
PendMoves & MoveFile
Nu bent u voor eens en altijd verlost van de melding 'Kan bestand niet verwijderen omdat het in gebruik is'. Voorals virussen en andere mal-ware hebben daar last van! Nu wordt het bestand gewoon verwijderd als u de computer de volgende keer aan zet of opstart.
DiskView
Helemaal grafisch kunt u nu bekijken hoe de inhoud van uw hard disk over de schijf verdeeld is.
Wireshark - Network Protocol Analyser
Helemaal gratis analyseren van honderden protocollen, live en offline analyseren, voor Windows, Linux, OS X, Solaris, FreeBSD, NetBSD en vele andere besturingssystemen. Onmisbaar voor de netwerkbeheerder die alles onder controle wil hebben...
Disk Defrag
Gewoon doorwerken terwijl uw harde schijf (harddisk) gedefragmenteerd wordt. Kan niet? Toch wel, met dit gratis programma!
ShareEnum
Nu ziet u in één oogopslag welke delingen (shares) er in uw netwerk zitten en voor wie ze toegankelijk zijn. Handig als uw gebruikers het allemaal niet zo nauw nemen met 'die veilighid.'
PsService
Deze service-controller kan gewoon véél meer dan die van Microsoft...
MapKeyboard
Met dit gratis programma kunt u uw toetsenbord eenvoudig omtoveren in een anders functionerend toetsenbord. Handig voor mensen met laptops die een ander toetsenbord hebben dan dat van de vaste PC, of als er Belgische (ASERTY) of Duitse (QWERTZ) vrienden op bezoek komen!
AccessEnum
Met AccessEnum kunt u zien welke rechten (op bestanden, mappen en register sleutels) gebruikers of groepen hebben.
Handle
Wordt u ook zo moe van de melding 'bestand is in gebruik'? En door wie dan wel? En waar moet ik dan wezen? Met dit programma achterhaalt u eenvoudig (en gratis) welk programma (process) het bestand (of de map) in gebruik heeft.
PsTools
Dit gratis pakket programma's is een combinatie van: PsExec, PsFile, PsGetSid, PsInfo, PsKill, PsList, PsLoggedOn, PsLogList, PsPasswd, PsService, PsShutdown, PsSuspend. Hier zit werkelijk alles in wat u als professioneel systeem beheerder nodig heeft!
PC WIZARD
Dit programma geeft u gratis een zeer uitgebreid overzicht over alle hardware die zich in uw computer bevindt. Ook kunt u er verschillende snelheidstesten (benchmarks) mee uitvoeren om te zien hoe het met uw systeem gesteld is.
AccessChk
Met AccessChk kunt u zien welke rechten (bijvoorbeeld op bestanden, mappen, register sleutels, globale objecten en Windows services) gebruikers of groepen hebben.
Streams
Zó kun je dus zien welke streams er aan een (NTFS) bestand gekoppeld zijn...
Sigcheck
Zo ziet u meteen of images digitaal ondertekend zijn!
ListDLLs
Gratis, snel en eenvoudig een overzicht van welke dll's er op een systeem geladen zijn, welke versie ze hebben en of ze relacated zijn (handig voor de debuggende programmeurs onder ons).
PsList
Zoveel gratis statistieken van een process heeft u nog nooit gezien...
Process Monitor
Dit is een vervanger van Filemon en Regmon. Héél véél informatie over het bestands systeem, de registry, processen, threads, gebruikers etc. Alles wat bekeken wordt kan ook nog gelogd worden.
Process Explorer for Windows
Met dit prachtige gratis programma kan in no-time bepaald worden welk process een bepaald (dll) bestand of 'handle' in gebruik heeft.
Process Monitor
Bekijk in 'real-time' welke activiteit er allemaal plaats vindt: bestands-systeem, registry en processen c.q. threads.
Disk Usage (Du)
Du geeft aan hoeveel ruimte een map (directory) op uw disk in beslag neemt.
Sync
Met dit programma weet u zeker dat alle gegevens die Windows nog in zijn cache bewaart ook echt op de harde schijf weggeschreven worden/zijn!!!
Contig
Met Contig kunt u specifieke bestanden defragmenteren, zodat u niet de (langdurige) prodecure hoeft uit te zitten van het defragmenteren van uw gehele harde schijf.
LDMDump
Bekijk de database van de Logical Disk Manager. Deze bevat de gegevens van de partitiies van Windows 2000 Dynamische disks.
PsFile
Hiermee kunt u zien welke bestanden op uw computer in gebruik zijn door (gebruikers van) andere computers.
EFSDump
Met de introductie van het Encrypting File System (EFS) in Windows 2000 is de mogelijkheid ontstaan om bestanden versleuteld op te slaan. Met EFSDump kunt u zien welke gebruikers(groepen) rechten hebben op een bepaald bestand.
FileMenu Tools
Heel handig gratis programma! Hiermee kunt u namelijk het context menu in Windows verkenner aanpassen (dat is dus het menu wat u krijgt als u op de rechter muisknop klik).
Junction
Creëer eenvoudig symbolische (snel)koppelingen (NTFS junctions).
NTFSInfo
Dit programma geeft gedetailleerde informatie over een NTFS volume.
DiskExt
Met DiskExt kunt u eenvoudig achterhalen waar de partities uithangen waaruit een volume bestaat.
HamsterCityAppsBest Creation for hamstersGratis Software Site.nl


Skip Navigation Links
Home
Gratis programma toevoegen
Contact


Disclaimer

De inhoud van de website gratisprogrammas.nl wordt met de grootste zorg samengesteld. Gebruik van de gegevens op deze website gebeurt uitdrukkelijk voor eigen risico van de bezoeker en de webmaster van gratisprogrammas.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van de informatie die op deze website gegeven wordt.