Helemaal gratis programma's

Overzicht van gratis programma's in de categorie programmeren

Mini-Kors - Maak uw eigen website.Met dit gratis programma kunt u eenvoudige websites maken en onderhouden. Het programma werkt met een eenvoudig menu. Via een visuele editor (WYSIWYG = What you see is what you get) kunt u webpagina's maken, zonder kennis van HTML of andere moeilijke programmeertalen. Het plaatsen van de site gaat heel eenvoudig via FTP met één handeling.
Lynx Text Browser
Lynx is geen gewone internet browser! Het is een browser die alleen tekst weergeeft. Wat kan daar dan wel het voordeel van zijn? Het geeft een inzicht in hoe bijvoorbeeld de grote zoekmachines een website 'zien'. Daarnaast geeft het ook een indruk wat visueel gehandicapte mensen van een site meekrijgen. Voor een demo (zonder installatie) kunt u hier kijken. Neem als URL bijvoorbeeld: http://www.gratisprogrammas.nl/
Cool Text Generator
Met deze site kan je allerlei logo's maken voor je eigen website. Je kunt van alles aangeven:
  • grote
  • lengte
  • stijl
FCKeditor
Een geweldige HTML editor die eenvoudig in uw web pagina's is te integreren. Ondersteuning voor vrijwel alle script-talen en helemaal HTML! Deze editor wordt ook gebruikt door gratisprogrammas.nl, voor het toevoegen van een gratis programma!
Visual Web Developer
Met dit softwarepakket van Microsoft kun u zelf webapplicaties schrijven voor ASP.NET 2.0, inclusief ontwerp en onderhoud voor uw database. De website gratisprogrammas.nl is met deze tool gemaakt!
CamStudio
Met dit gratis programma kunt u opnames maken van wat er allemaal op uw beeldscherm gebeurt. Zo kunt u dus anderen laten zien wat u doet! Help een verre vriend met het instellen van zijn schermbeveiliging of leg uw gebruikers uit wat ze moeten doen. (en hoe). Een filmpje zegt meestal meer dan 1000 woorden... Met of zonder geluid, als AVI of SWF en u kunt zelfs zelf meespelen, door de webcam PIP (Picture In Picture) mee te laten lopen!
Nvu websitemaker
WYSIWYG-editing is wat je doet in Nvu webdesigner. Het wordt nu namelijk zo makelijk om een site te maken, dat je niet eens een moeilijke html cursus hoeft te volgen o.i.d. Daarom heet het ook WYSIWYG-editing. WYSIWYG staat namelijk voor: What You See Is What You Get.
Dynamic Drive FavIcon Generator
Op Dynamic Drive kun je een hele mooie FavIcon Generator vinden. Hiermee kun je met een druk op de knop een foto omtoveren tot een favicon. Voeg aan je site onderstaande meta-tag toe en je favicon wordt zichtbaar in alle browsers:
<link href="images/favicon.ico" rel="shortcut icon" type="image/x-icon"/>
SnIco Edit
Met dit gratis programma maakt u in een handomdraai uw eigen iconen!
Java SE
Dit is de Java Virtual Machine van Sun, ook bekend als Java Platform, Standard Edition, of Java 2 Platform. Na installatie ben je in staat om ALLE programma's die in Java geschreven zijn uit te voeren op je computer.
PixelToolbox
Maak vele soorten grafische bestanden voor alle Windows versies
osCommerce Online Merchant
Nu wordt het wel heel eenvoudig om uw eigen web-winkel op te starten! Met deze gratis oplossing bent u in een mum van tijd up-and-running en kunt u beginnen met uw handel via internet te verkopen. osCommerce is uitermate flexibel en helemaal aan uw eigen wensen aan te passen. Bent u nog niet overtuigd? Kijk dan maar eens even op deze demonstratie-pagina! Uw website moet wel ondersteuning bieden voor PHP (vanaf versie 4), maar dat is bij de gerespecteerde providers geen probleem!
Sitemap Generator (Online)
Met dit programma op xml-sitemaps.com kunt u de zoekmachines (b.v. Google, Yahoo!, Ask.com en Moreover.com) eenvoudig 'vertellen' hoe uw website opgebouwd is en worden wijzigingen sneller in de index van die zoekmachines opgenomen.
Online Meta Tags Maken
De gratis online meta tag maker (generator) van MijnHomepage. Hiermee kun je op eenvoudige wijze de meta tags voor je site samenstellen. Dit is handig, omdat sommige zoekmachines de informatie in de meta tags gebruiken. Het maken van goede meta tags kan je dus extra bezoekers opleveren.
RegMonMet RegMon kunt u zien welke programma´s allemaal gebuik maken van de registry.
Gort's Icons
Een enorme verzameling gratis iconen
WinMerge
Heel eenvoudig (en gratis) tekstbestanden met elkaar vergelijken en samenvoegen. Handig om verschillen tussen bestanden op te sporen. Helemaal visueel, dus iedereen kan het gebruiken!
Gratis Gastenboek
Wilt u uw website (eenvoudig) voorzien van een gratis gastenboek, dan moet u hier zijn...
Notepad++
Een geweldig alternatief voor zijn naamgenoot en voor Textpad, maar deze is helemaal gratis! Inclusief vele hulpmiddelen als 'syntax kleuring', WYSIWYG, zoomen, meerdere talen en nog veel meer. Te veel om op te noemen...
SQL Server Management Studio Express
Met dit gratis programma kunt u eenvoudig uw Microsoft SQL Server beheren. Wilt u weten hoe? Kijk dan naar deze video.
Advanced Effect Maker
Nog nooit was het zo gemakkelijk (en goedkoop) om je website op te leuken met Flash of JavaScript effecten! Helemaal voor niets krijg je hier 40 effecten die je zo kunt gebruiken. Je kunt zelfs Flash e-mails versturen en zelf een schermbeveiliging (screen saver) maken. Dat is pas leuk!
EMS SQL Manager 2007 Lite for MySQL
Dit geweldige programma is nu ook helemaal gratis verkrijgbaar voor MySQL beheerders en programmeurs. Ondersteund de allerlaatste mogelijkheden van MySQL. U kunt niet zonder!
SQLpermissions
Nog nooit was het zo eenvoudig om de rechten (logins, users, permissions) van de ene Microsoft SQL server naar de andere over te zetten. Voor één of alle databases. Gewoon als TSQL script. Wel even registreren voor je download.
SQL Manager 2005 Lite for SQL Server
Dit geweldige programma is nu ook helemaal gratis verkrijgbaar voor MS SQL beheerders en programmeurs. U kunt niet zonder!
Robots.txt Checker
Eenvoudig en helemaal gratis uw eigen ROBOTS.TXT bestanden controleren op fouten... Alweer een prachtig voorbeeld van een gratis programma!
My Little Admin Lite
My Little Admin Lite is een onderhoudsprogramma voor SQL Server 2005  van myLittleTools. Het biedt de mogelijkheid om onderhoud op de SQL Server uit te voeren die bij de provider gehost wordt. Het is volledig web-based en eenvoudig te installeren. Je moet je wel even registreren voor het gebruik van de Lite edition. Het programma heeft .NET 2.0 nodig! Deze tool wordt overigens gebruikt om de database van gratisprogrammas.nl bij te werken... Er is ook een versie voor SQL Server 2000 (die is hier te downloaden).
FileMonMet FileMon is het mogelijk om te bekijken welke processes bepaalde bestanden in gebruik hebben.
DiskMon
Bekijk met DiskMon waar al die activiteit van uw harddisk vandaan komt.
Wink
Met Wink maakt u in een handomdraai de allermooiste video-handleidingen voor uw eigen softrware (of die van anderen). Audio en video en verder kunnen er ook allerlei zaken toegevoegd worden, zoals knoppen, teksten en vele andere vormen.
VirtualBox
Innotek Virtualbox maakt het mogelijk om meerder viruele omgevingen te creeëren.
Naast Windows ondersteunt het ook Linux omgevingen.
Daarnaast zijn alle VMware images in te lezen en te starten.
Tevens zijn opstart-CD's (ISO's) te starten in een virtuele omgeving.
Heel handig om te testen zonder dat er iets gebeurt in je live omgeving.
Free Broken Link Checker
Op Dead-Links.com kunt u uw website (on-line, dus geen installatie) laten controleren op links die 'gebroken' zijn. Vooral handig als je zelf het overzicht kwijt bent... Ook de links naar andere website ('naar buiten') worden bekeken.
Portmon for Windows
Nu kunt u alle activiteiten op de seriële of parallelle poorten volgen. Vele mogelijkheden als filteren, zoeken en "welke programma gebruikt welke poort (en hoe)?" Alles dus netjes op een rijtje bij elkaar in een grafisch (GUI) programma!
Expresso 3.0
Dit programma biedt ondersteuning bij het ontwikkelen van reguliere expressies (regular expression). Het .NET framework ondersteunt deze reguliere expressies volledig, maar het ontwerpen van de tekenreeksen is niet zo eenvoudig en met dit gratis programma kunt u ze maken en testen. Het .NET framework is voor dit programma vereist. Na 60 dagen moet het programma geregisteerd worden, maar het is gratis!
Service Dependency
Onmisbaar voor de systeembeheerder die zijn machines in topconditie wil krijgen en houden. Veel services zijn namelijk afhandelijk van andere services, zonder dat dit aan het Windows besturingssysteem gemeld wordt. Zo'n afhankelijkeheid met de hand aangeven is geen pretje en vanaf nu niet meer nodig met het gratis programma Service Dependency van gratisprogrammas.nl. Nu kunt u wel heel eenvoudig aangeven dat SQLSERVERAGENT wèl afhankelijk is van Eventlog, ook al vonden de makers bij M$ het niet nodig dit te vermelden... Zo'n GUI applicatie werkt een stuk handiger en veiliger dan het geknoei bij HKLM\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\SERVICES\SQLSERVERAGENT in de registry om bij DependOnService een verwijzing naar Eventlog aan te brengen...
FEED Validator
Uw eigen RSS feed gemaakt? Met deze (web-based) applicatie kunt u kijken of u het helemaal goed gedaan heeft. Ondersteuning voor: Atom, RSS en KML
CSV2SQL
Converteer snel en eenvoudig (en gratis) uw Comma-Separated-Value-bestanden om in een SQL 92 compliant INSERT statement. Behalve een komma (,) mag ook een punt-komma (;) als scheidingsteken gebruikt worden.
FlameRobin
Met FlameRobin kunt het het volledige beheer uitvoeren van uw Firebird DBMS. Klein, snel, krachtig en duidelijk. Dit is alles wat een moderne DBA nodig heeft om zijn DB te onderhouden.
West Wind ASP.NET 2.0 Compiler Utility
Met dit gratis programma is het mogelijk om een ASP.NET 2.0 WebSite vooraf te compileren tot 1 assembly. Het grote voordeel is, dat de CodeBehind bestanden niet op de webserver geplaatst hoeven te worden en dus niemand bij uw broncode kan komen.
TopStyle Lite
Met deze gratis versie van TopStyle krijgt u een CSS editor die het mogelijk maakt om eenvoudig uw eigen CSS bestanden te maken en bewerken. Tevens kunt u het resultaat van uw inspanningen direct bekijken.
Xenu's Link Sleuth
Met dit gratis programma kunt u heel eenvoudig uw website laten controleren op gebroken (broken) links. Gratis en razendsnel!!! Rapportage is in HTML (dus niet grafisch, zoals bijvoorbeeld WebAnalyzer), maar enorm uitgebreid.
WAMP5
Met die programma heb je geen host meer nodig om je php te testen. Gewoon in de daarvoor bestemde map zetten en het programma opstarten. Natuurlijk kun je er ook andere talen mee openen alsof je op een site zit. Maar deze is dan offline op je PC. En en MySQL database ontbreekt er ook niet aan.
Visual Basic Express
Een programma in Visual Basic voor het .NET platform (VB.NET) schrijven was nog nooit zo eenvoudig! Deze gratis ontwikkelomgeving biedt alles wat u nodig heeft!
Firebird SQL
Firebird is een krachtige RDBMS SQL Database Server, gebouwd op de code van Interbase. Uitermate snel, veel users en héél eenvoudig te installeren. Echt een aanrader!!!
WinCvs
Een krachtige, maar ingewikkelde GUI client voor het CVS versie-beheer-systeem.
SQL Server Express 2005
Een express uitvoering van de beste database server ooit! Alle functionaliteiten van zijn grote (en dure) broer, helemaal gratis! .NET 2.0 is vereist!
Concurrent Versions System (CVS)
CVS is het software-versie-beheer-systeem dat gebruikt wordt op sourceforge.net. Niet eenvoudig, maar uiterst krachtig!
DBDesigner
Ontwerp nu helemaal visueel uw MySQL, MSSQL, ODBC, Oracle en SQLite databases. Inclusief reverse engineering, drag en drop (sleur-en-pleur) van objecten, XML database modellen en nog beel meer! En dat helmaal voor niets...
ViewVC
Met ViewVC wordt het mogelijk om de gegevens in uw versie-beheer-systeem (CVS of Subversion) via uw browser te bekijken. Let echter wel op! De installatie kan u wel enige tijd kosten. Er dienen nogal wat zaken geïnstalleerd te zijn voordat u aan de slag kunt (o.a. Python, minimaal versie 1.5.2).
Handle
Wordt u ook zo moe van de melding 'bestand is in gebruik'? En door wie dan wel? En waar moet ik dan wezen? Met dit programma achterhaalt u eenvoudig (en gratis) welk programma (process) het bestand (of de map) in gebruik heeft.
Reflector for .NET
Met Reflector kunt u .NET assemblies decompileren in C#, Visual Basic en IL (Intermediate Language). Heeft u een .NET assembly, maar niet de source, dan is dit programma de gratis oplossing! Tevens kunnen de classes bekeken, verkend en geanaliseerd worden. Dat geldt ook voor de documentatie. Bij de download moet u wel even registreren.
TortoiseSVN
Dit is een geweldige client voor het Subversion software-versie-beheer-systeem. Volledig geïntegreerd met Windows Explorer met alle functionaliteiten van Subversion in een grafische uitvoering.
JavaScript Lint
Dit gratis programma doorloopt uw (Java) script en waarschuwt voor fouten die algemeen zijn en vaak gemaakt worden. Hierdoor verbetert de kwaliteit van uw code en wordt de kans groter dat het zonder problemen in alle browsers werkt.
ListDLLs
Gratis, snel en eenvoudig een overzicht van welke dll's er op een systeem geladen zijn, welke versie ze hebben en of ze relacated zijn (handig voor de debuggende programmeurs onder ons).
LopeEdit Lite
Krachtige (maar onbekende) gratis editor voor de programmeur. Syntax highlighting voor alle (programmeer)talen van de regenboog!
Visual C++ Express
Voor de mensen die wèl willen programmaren voor het .NET platform, maar niet van C++ over willen stappen op C# is dit gratis programma de oplossing! Zelfde platform, 'andere' taal... Verder is alle geboden functionaliteit vergelijkbaar.
CaptchaControl voor .NET 2.0
Niet echt een programma, maar omdat het gebruikt wordt door gratisprogrammas.nl wordt het hier toch vermeld. Deze is in VB.NET, maar er is hier ook een versie in C# te downloaden.
Inno Setup
Met dit geweldige programma maak je in een mum van tijd een installatie voor je eigen software. Ondersteuning voor alle Windows versies. Via scripting helemaal naar wens in te regelen en dat levert dan één enkele (gecomprimeerde) EXE op, die je zo uit kunt leveren naar je gebruikers. Voor de echte cracks onder ons is zelf de (Delphi) source-code beschikbaar.
Subversion
Subversion (SVN) is een versie-beheer-systeem voor al uw software. Het is voortgekomen uit CVS en zeker zo krachtig als zijn (onbetaalbare) concurrenten.
IcoFX
Ontwerp (of extract) nu iconen voor XP en Vista! Meer dan 40 effecten en mogelijkheden om afbeeldingen in iconen om te zetten. Helemaal gratis!
Visual C# Express
Een programma in C# schrijven voor het .NET platform is met deze gratis ontwikkel omgeving zo gebeurd. Volledig functioneel, inclusief uitgebreide ondersteuning voor database en XML!
Visual J# Express
Ook aan de Java programmeurs is gedacht bij de ontwikkeling van het .NET platform. Met deze gratis ontwikkelomgeving kunt u uw oude vertrouwde taal gebruiken voor het ontwikkelen van applicaties voor het .NET platform. LET ECHTER WEL OP! Microsoft heeft al een End-Of-Live voor de Java-ondersteuning afgegeven. Het is dus verstandiger om te kiezen voor C#!
PSPad
Alweer een gratis tekst editor. Speciaal voor de ontwikkelaars (programmeurs) onder ons. Formattering, spelling-checker, wegpage tools, compiler-integratie, versie controle etc. etc.
Drip
Met Drip wordt het mogelijk om geheugen lekken (memory leaks) van een dynamische pagina (dynamic page) in Internet Explorer te achterhalen.
CVSNT
Uitermate krachtig software-versie-beheer-systeem voor Windows of *nix en Mac.
DeKnop
Ontwerp nu zonder veel ervaring de allermooirste knoppen voor uw website. U wordt met een handige wizard door de vele mogelijkheden van een knop geleid. Tevens is er ondersteuning voor mouse-over-routines.
TortoiseCVS
Dit is een client voor het CVS software-versie-beheer-systeem. Volledig geïntegreerd met Windows Explorer!
Windows Live Messenger
Dit is windows live messenger. Hij is gratis en nieuw dit is geen windows plus of beta Als je op het Downloadlink klikt kan je ook nog een paar dingen toe voegen :-)
CreateInstall FREE
Met deze installer heeft u alles bij de hand wat u nodig heeft als u programmatuur (of andere data) naar uw gebruikers moet sturen. Inclusief een sterk compressie-algoritme, zodat het downloaden geen overbodige bandbreedte gebruikt!
Live Pagerank
Iedereen weet dat de PageRank van Google enorm belangrijk is als het gaat om 'op de eerste pagina van de zoekresultaten komen.' Met deze tool kunt u (on-line) bij de verschillende Data Centers van Google kijken wat de PageRank is. Als u hier klikt kunt u de PageRank van de homepage van gratisprogrammas.nl zien.
NSIS
NSIS (Nullsoft Scriptable Install System) is een professioneel (open source) systeem om Windows installers te maken. Helemaal gratis...Gratis Software Site.nl


Skip Navigation Links
Home
Gratis programma toevoegen
Contact


Disclaimer

De inhoud van de website gratisprogrammas.nl wordt met de grootste zorg samengesteld. Gebruik van de gegevens op deze website gebeurt uitdrukkelijk voor eigen risico van de bezoeker en de webmaster van gratisprogrammas.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van de informatie die op deze website gegeven wordt.